A Washingtont idén sem lehet megállítani az alapszakaszban?


Washington Capitals1.65  döntetlen4.35  Detroit Red Wings4.60
Újfent tökéletes formában van a Washington, hiszen a legutóbbi négy mérkőzésüket egytől-egyig megnyerték, ráadásul az utolsó kettőt egyaránt 5-0-ra sikerült. Így Grubauer és Holtby egymás után hoztak le meccset kapott gól nélkül, ami elég ritka dolog a ligában. A Carolinát és a Los Angeles Kings-t sikerült lenulláznia a csapatnak, amiben Johanssonnak és Connollynak van nagy érdeme, ugyanis mind a ketten négy pontig jutottak a két találkozó alatt.

A Washington jelenleg hét ponttal vezet a második Columbus előtt a Keleti Konferenciában, bár két meccsel többet játszottak már a 82 ütközetes alapszakaszból. Nagyon úgy tűnik, hogy ismét a Caps a liga legjobb csapata, hiszen eddig ők lőtték a második legtöbb gólt holtversenyben a Rangers-szel, valamint ők kapták a legkevesebbet. Utóbbi a kiváló formában lévő kapusaiknak is köszönhető: Holtby (aki az elsőszámú hálóőrük) csupán 1,94 gólt kap meccsenként, ami ligaelső statisztika és neki van Peter Budajjal egyetemben a legtöbb shutoutja is (kapott gól nélküli meccs).

A gárdának három igazi playmakere van: Nicklas Backstrom, Alex Ovechkin és Evgeny Kuznetsov. Ebben a sorrendben állnak a házi pont táblázaton is. Backstrom 54 találkozó alatt 54 pontot szerzett, ami nem rossz mutató. Ha ők jól játszanak, kevés csapat tudja megállítani a Washingtont, vagy talán senki.

Nézzünk át a másik oldalra is, bár a csodálatos formában lévő Capitals-nak nem szabad, hogy beletörjön a bicskája a Detroit elleni találkozóba. A Detroit a 15. a konferenciájában, ami azért elég gyenge ehhez a franchise-hoz képest. Tavaly tele volt velük az internet miután sikerült rájátszásba jutniuk hosszú-hosszú évek óta folyamatosan. Idén ez aligha lesz meg, de erre már lehetett számítani év elején. Bár elég sűrű a mezőny Keleten, ugyanis az utolsó rájátszást érő és a sereghajtó helyet mindössze 5 pont választja el, holott van közte nyolc csapat.

A Detroit játékosai kevésszer jutnak el a kapuig, így kevés gólt is ütnek. Az emberelőnyös játékaik borzalmasak, mindössze 11%-ukat tudják kihasználni, ami a leggyengébb a ligában. Mindent elmond a csapatról, hogy a legtöbb pontot szerző játékosuk a svéd legenda, Henrik Zetterberg, aki már 36 éves. A csapatot ráadásul az ág is húzza, mert Nielsen és Kronwall is sérült, akik fontos ékkövei lennének ennek a gárdának, míg a másik oldalon a Capitals sérültlistája üres, ami nagy szó az NHL-ben.

Tipp: Hazai -2,5 @ 3.40


Florida Panthers2.50  döntetlen3.75  LA Kings2.55
Akárcsak az NFL-es Panthers, ez a Panthers franchise is más szezonról álmodott a tavalyi után. Tavaly a Florida simán beslisszolt a playoffba idén viszont a Keleti Konferencia 11. helyén áll jelenleg. Úgy, hogy az utolsó három találkozójukat meg is nyerték tehát jó formában vannak. Annyira még nem kell aggódniuk, idén is meglehet a rájátszás, hiszen szoros a küzdelem és még bőven van idő javítani. Ám ehhez kell az is, hogy ne sérüljenek meg a kulcsjátékosai a csapatnak, mert a Florida nem egy vastag paddal rendelkező együttes.

Úgy tűnik a Kings nem tudott felébredni a Capitals-tól kapott 5-0-s zakó után és kikaptak még egyszer ilyen arányban. Csak most épp az idén hatalmas csalódást keltő Tampa Baytől. Budaj és Zatkoff, a két hálóőr nem állt a helyzet magaslatán a két találkozó alatt. Hiányzik az a Jonathan Quick a kapuból, aki már szezon elején kidőlt hosszú időre.

Most kéne magát összekapnia a 9. helyen lévő Kingsnek, hiszen a Calgary (8.) elléphet tőlük, míg a Winnipeg (10.) rájuk mászhat. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez Jeff Carteren múlik, hiszen messze ő a legjobb ponttermelője a csapatnak a maga 47 egységével.

Tipp: Carter pontot szerez @ 1.67