Visszavághat a Rangers


Tampa Bay Lightning2.45  döntetlen3.90  New York Rangers2.50
Tavaly a Keleti Konferencia döntőjében a Tampa szoros csatában ejtette ki a Rangerst. Itt az ideje visszavágni és ehhez most minden passzol.

A hazaiak pocsék formát mutatnak, utolsó öt meccsükből csak egyet voltak képesek megnyerni. Kétszer is kikaptak egymás után a Floridától és még a Buffalo is megverte őket otthon. Palat, Paquette és Drouin mellet most még a tavalyi playoff meglepetésembere, Tyler Johnson is lesérült. Nem komoly a baj, de meghatározó játékosai a keretnek.

Johnson egyébként már tíz pontot hozott össze a gárdának, ám a csapat sztárja Steven Stamkos már tizennégynél jár. Az idény előtt Stanley esélyes gárdaként emlegettük őket és tavaly is csak egy jobb csapat volt náluk. Most a tízedik helyen kullognak a konferenciájukban, de nem kell aggódni. Összekapják majd magukat és ott lesznek a rájátszásban.

De nem most! – mondhatnák a Rangers drukkerek, ugyanis csapatuk az utolsó kilenc találkozóját megnyerte. Ez talán annak tudható be, hogy egy darab sérültjük nincs jelenleg és beindult a szekér. Nagy küzdelem lesz a Montreallal az első helyért Keleten.

Érdemes kiemelni Henrik Lundqvsitot, a Rangers hálóőrét, hiszen 94,7%-osan véd és átlagosan 1,69 gólt kap meccsenként, ebben a tekintetben jelenleg ő a liga legjobbja. Érik már a Rangers Stanley győzelme, lehet idén végre célba érnek.

Tipp: Vendég @ 2.50


Boston Bruins2.35  döntetlen3.75  Minnesota Wild2.70
Hiába szerzi a Boston a harmadik legtöbb gólt meccsenként (3,29) mégis csak a konferencia 11. helyen áll. Elég hullámzó formát mutatnak a Bocsok, utolsó tíz meccsükből öt győzelem és öt vereség jött össze. Megjegyzendő, hogy a liga legjobb emberelőny-kihasználó csapatával áll most szemben a Minnesota (35,2%).

A vendégeknél nagyjából ugyanez a helyzet: a Minnesota bár jobban áll Nyugaton az ötödik helyével, ők is épp egy olyan hullámvölgyben vannak, ahonnan most esély nyílhat kilépni.

Zach Parise nélkül nehezebb dolga van a vendégeknek, még november elején szedett össze egy térdsérülést és már visszatért a jégre, de egyelőre csak korcsolyázni. Koivu és Suter próbálja szállítani helyette is a pontokat kisebb-nagyobb sikerrel.

A hazaiakat a szezon előtt simán leírta mindenki, de Krejci (20 pont) és Bergeron (17 pont) próbál eleget tenni az elvárásoknak. Egy-két embernek még fel kéne lépni melléjük, mert egyelőre beigazolódni látszik a bostoni jóslat.

Tipp: Hazai @ 2.35

Eredő odds: 5.88