Új esélyes Nyugaton


Edmonton Oilers3.10  döntetlen3.85  St. Louis Blues2.08
Idén is jót draftolhatnak majd az Edmontonnál, hiszen a Nyugati Konferencia legutolsó helyén állnak, bár egy győzelem esetén akár felzárkózhatnak a Winnipeg – Calgary kettőshöz. Aligha ez volt a céljuk az idei szezonban, de így sikerült. Rengeteg fontos sérültjük volt idén és van jelenleg is. Gondoljunk Connor McDavid kulcscsonttörésére, amivel hónapokra kidőlt a tavalyi első cetlis játékos.

Az Oilers a harmadik legkevesebb gólt lövi meccsenként, a negyedik legrosszabban emberelőnyözik és talán Cam Talbot első edmontoni szezonjától is többet vártak: csupán 91,8%-kal véd.

Térjünk is át a vendégekre, hiszen a St. Louis szépen, csendben felkúszott a Dallas mögé a konferencia második helyére és nagy esélyesekké lépett elő. Vladimir Tarasenko remek idényt fut, magasan vezeti a házi kanadai táblázatot 61 ponttal, őt Steen követi, aki már február 21. óta nem lépett pályára sérülés miatt. Lassan eljön az ő ideje is; március vége fele várják vissza a jégre.

Steen mellett a cserekapus, Brian Elliot is sérült, aki azért elég jól vette le a terhet Jake Allen válláról az idei szezonban, ugyanis 92,9%-kal a liga összes kapusát maga mögé utasította. Allen pedig 92%-on áll.

A Blues egyébként az utolsó találkozójukon egy hatmeccses győzelmi szériát bukott el a Calgary ellen hét gólt kapva, szóval egy nagy pofon után kellene felállniuk. Az Edmonton ehhez pont ideális ellenfél lehet.

Tipp: Vendégcsapat 2,5 gól felett @ 1.71


Calgary Flames2.28  döntetlen3.75  Winnipeg Jets2.80
Ha ki lehetne esni az NHL-ből, akkor most két kiesőjelölt csapat mérkőzne, hiszen a Nyugat 12. és 13. helyezettje játszik.

A Calgary szezonja csalódást keltő a tavalyi playoff után csak vergődnek idén. A pozitívum talán csak Johnny Gaudreau játéka, aki felvette a versenyt a sztárokkal és 69 pontjával Ovechkint, Backstromöt, Tarasenkot, Kopitart és Malkint is megelőzi például.

A másik oldalon is megvan ez a játékos. Ő pedig nem más, mint Blake Wheeler.

Mind a két csapat győzelemmel érkezik meg erre a párharcra. A Winnipeg a Vancouvert lepte meg idegenben, míg a Flames a már feljebb említett St. Louist fektette két vállra 7-4-es arányban.

Az utolsó egymás elleni meccsüket szintén Kanadában, a Calgary jegén vívták, amit ki is használtak a hazaiak és 4-1-el küldték haza a Jets-et. Ez a lehetőség most is fennáll, hiszen papíron jobb csapat a Flames.

Tipp: Gaudreau gól @ 2.65