Tovább roboghat a Montreal és a Chicago


Carolina Hurricanes2.70  döntetlen3.85  Montreal Canadiens2.35
A hazaiak a keleti konferencia 14. helyén állnak, ami nem számít túl előkelőnek, de már hozzászokhattunk az utóbbi években ahhoz, hogy a Hurricanes így teljesít. Az utolsó öt meccsükből hármat elbuktak, utána viszont jött két győzelem, így bizakodva várhatják a találkozót kanadai ellenfelükkel szemben.

Elég beszédes az a statisztika, hogy a Carolina igen kevés lövést enged az ellenfeleknek, a liga ötödik legkevesebbjét, míg a Montreal keveset lő.

A hazaiaknál egyetlen játékos sérült, mégpedig Bryan Bickell, akit a Chicagótól szereztek meg idén nyáron, akárcsak Teravainent. Utóbbi már 8 pontnál tart. Ám Skinner és Victor Rask viszi előre leginkább a Hurrikánokat a maguk 13 illetve 12 pontjával.

A vendégeknél egyelőre minden jól megy. Becsúszott ugyan két vereség nem rég, de a tavalyi blama után (kimaradtak a rájátszásból) szinte csodaszámban megy, hogy a Canadiens vezeti a konferenciát. Bár nagy nevek érkeztek a nyáron (Shae Weber, Andrew Shaw, Alexander Radulov), azért voltak komoly távozók is (PK Subban, Lars Eller).

Radulov és Weber olyannyira bevált, hogy a házi pontverseny második és harmadik helyét foglalják el Galchenyuk után, aki már 18 pontnál tart 17 mérkőzés alatt. Radulov egyébként betegség miatt kihagyni kényszerül a Carolina elleni meccset.

A vendégeknél az idei szezonra más elvárás már nem lehet, mint a playoffban is lépni pár kört, ha meg úgy alakul, akkor elnyerni a Stanleyt. Jó úton haladnak felé.

Tipp: Pacioretty gól 3.05


Calgary Flames3.15  döntetlen3.85  Chicago Blackhawks2.10
Itt is a vendégek az esélyesebbek és itt is a vendégcsapat az adott konferencia első helyezettje. A Chicago 17 mérkőzés alatt 24 pontot gyűjtött és ezzel vezet Nyugaton. A Blackhawks a liga negyedik legtöbb gólját lövi, meccsenként 3,12-t. Patrick Kane, Anisimov, Panarin és Hossa elképesztő formában játszik, mind elérték már a 15 pontot.

A Chicagónak bérelt helye van a rájátszásban évek óta és ez idén se lesz másképp. Nagy csapatot alakítottak ki a Patrick Kane – Jonathan Toews kettős mellé.

Idén már kétszer is játszottak a Calgary ellen és egyszer buktak a rendes játékidő után büntetőkkel, egyszer viszont elgyepálták a Flames-t. Kicsit több mint két hete Kane 3 pontot szerzett ellenük egy meccs alatt.

A Calgary a Nyugati konferencia 11. helyén áll és nem túl bíztató, hogy a liga második legtöbb gólját kapták eddig. Pocsékul emberelőnyöznek és amellett, hogy nem lőnek sokat kapura, a sajátjuk folyton veszélyben forog, ugyanis a St. Louisból érkező Brian Elliott egyelőre nem találta meg a helyét a kapuban és csupán 88%-kal véd.

Így nehéz lesz meccset nyerni a Chicago ellen.

Tipp: Calgary 2,5 gól alatt 1.65