Tovább menetelhet a Tampa


Tampa Bay Lightning1.76  döntetlen3.95  Carolina Hurricanes4.10
Zsinórban kilencedik győzelméért harcolhat a Tampa. Ráadásul mindezt hazai környezetben tehetik meg egy náluk jóval gyengébb csapat ellen. Az utolsó nyolc győztes meccsükből hatot idegenben nyertek meg, szóval nagyon jó formában vannak és a saját közönségük buzdítása erre csak rátehet egy lapáttal.

Február közepén találkoztak utoljára a Carolinával és akkor már ez a győzelmi sorozatuk volt érvényben. Tehát nem nehéz kitalálni, hogy mi lett a mérkőzés kimenetele: vendég siker 4-2-es arányban, Callahan vezérletével, aki két gólt vágott. Jelenleg három nagy esélyese van a Keleti konferencia a második pozíció megszerzésére. A Rangers, a Florida és a Tampa Bay és ők hárman fej-fej mellett haladnak. Érdekes hajrának lehetünk majd szemtanúi.

Hogy miért is ilyen jó a Tampa? Talán a kapusposzton vitézkedő Ben Bishop miatt, aki a legkevesebb gólt kapja meccsenként a kapusok közül (2,04) és 92.6%-al véd, ami a top5-be tartozik. Persze nem szabad elmenni a mezőnyjátékosok mellett, főleg Kucherov és Stamkos teljesítmény kiemelkedő.

Hogy ne írjuk le teljesen a Carolinát, megjegyzendő, hogy ők engedik a legkevesebb kapura lövést az ellenfeleiknek, a liga első harmadába tartoznak az emberhátrányok kivédekezésében és ők hozzák el a legjobban a bulikat az egész ligában. A hibákat nem soroljuk fel, mert abból több van. Annyi talán elég, hogy csak a 11. helyen állnak Keleten és náluk jobb csapatok is messzebb állnak a rájátszástól. Majd talán jövőre.

Tipp: Stamkos gól @ 2.30


Chicago Blackhawks1.88  döntetlen3.90  Detroit Red Wings3.65
Sokat köszönhet a Blackhawks a Dallas pocsék formájának. Elhúzóban vannak a Nyugat első helyén, mert bár ők se a szezon legjobb sorozatát produkálják, még mindig jobban teljesítenek, mint idei riválisuk.

Pontosan két nappal ezelőtt játszottak le egy találkozót a Detroittal és annak épp jó vége lett. Most a Red Wings visszavághat azért a fiaskóért. Aznap 5-2-re tudott győzedelmeskedni a Hawks, természetesen Patrick Kane remeklésével, aki egy gólt és két asszisztot szerzett. Elképesztő idénye van a Chicago szélsőjének; már 88 pontnál jár (37 gól, 51 gólpassz) és nem tud leállni. A kanadai lista második helyezettje (Jamie Benn) 17 ponttal van lemaradva. Kane pontszerzésére mindig lehet fogadni; csodálatos szezonjának köszönhetően Artemij Panarin nevét is egyre többet jegyzik meg, aki újonc létére már 59 pontnál jár.

A Detroitnál nincs minden annyira rendben, hiszen a hetedikek Keleten és ott elég sűrű a mezőny. Öt pontra vannak a második helytől és szerencséjükre már hatra a kilencediktől szóval nagy formahanyatlásnak kell bekövetkeznie ahhoz, hogy ne jussanak a playoffba. Persze nem mindegy, hogy hol sikerül befutniuk és ezért küzdhetnek most, hogy a Pittsburgh, Islanders, Boston, Florida, Rangers és Tampa Bay csapataival felosszák az első nyolc helyet.

A mérkőzésnek lehet egy nagy visszatérője is, aki még Valentin napon sérült meg. Ő nem más, mint Marian Hossa és volt csapata ellen léphetne újra jégre. Tehát továbberősödhet a Chicago.

Tipp: Hazai @ 1.88