Tombol a sérüléshullám az NHL-ben


Tampa Bay Lightning 2.48 döntetlen 3.80 Montreal Canadiens 2.60

A hazaiak a Keleti konferencia tízedik helyét foglalják el jelenleg, ami meglepetés az előzően elvártakhoz képest, hiszen idén jobb pozícióban reménykedtek a rajt előtt. Sőt, a szezon kezdete előtt az ő végső sikerük fizetett volna a legkevesebb pénzt a fogadóirodáknál. Bár az igazsághoz tartozik az a tény is, hogy tavaly se az alapszakaszt húzták meg, hanem később, a playoffban vitézkedtek.

A Tampa játékát nagyban befolyásolja azonban, hogy a legjobbjai szinte mind sérültek/sérüléssel küzdenek. Az elsőszámú kapus, Ben Bishop 2-3 hét múlva térhet csak vissza, míg a csapatkapitány Steven Stamkosról még az orvosok sem tudják,, hogy mikor léphet újra jégre. Az idei pontszállító Nikita Kucherov ugyan már elkezdett korcsolyázni, de egyelőre ő sem bevethető. Mellettük továbbá hiányzik Drouin, Callahan, Palat, Paquette és Coburn is, akik egytől-egyig fontos láncszemek a floridaiak gépezetben.

Nem lesz tehát nehéz dolga a vendégeknek? Erre azért ne vegyünk mérget, hiszen ez az NHL és itt konkrétan minden megtörténhet, többek között az is, hogy a tavalyi konferencia utolsó Columbus pillanatnyilag a ligaelső szerepében tetszeleg.

A Montreal is vezette egy darabig a táblázatot, azóta viszont kicsit visszaestek, de még mindig előkelő helyen tartózkodnak. A kanadaiak negyedikek jelenleg keleten és úgy utaznak a napfényes Floridába, hogy két vereség után igencsak jól jönne már egy győzelem a gárdának.

Ám őket sem kerülik el a sérülések. A csapat másodikszámú pontgyárosa, Galchenyuk meghatározatlan időre dőlt ki, de mellette hiányzik Shaw, Desharnais és Pateryn is. Valamint Markov sem volt ott a védelemben mostanság, de az ő esetében látnak egy halvány reményt arra, hogy pályára tud lépni a Tampában.

Az idei szezonban egyszer már játszottak a felek egymás ellen, akkor a Canadiens tudott diadalmaskodni, mégpedig 3-1-re és ezúttal is jó esély mutatkozik arra, hogy a megtizedelt Lighting ellenében ismét begyűjtsék a győzelemért járó két pontot.

Tipp: Vendég @ 2.60

St. Louis Blues 2.14 döntetlen 3.95 Philadelphia Flyers 3.05

Mindkét csapat számára fontos téttel bír a mostani összecsapás, hiszen a hazaiak egy győzelem esetén akár a harmadik helyre is felléphetnek, ellenben ha buknak, akár hatodikra is süllyedhetnek Nyugaton, míg a philadelphiaiak győzelmük esetén a negyedikig ugorhatnának fel jelenlegi hatodik helyükről a Keleten.

Ugyanakkor a Blues elég rossz formában várja a Flyerst, ugyanis utolsó tíz meccsükből csupán négyet tudtak megnyerni és abból is kettőt csak a rendes játékidő után.
A Phillynek volt egy tízmeccses győzelmi szériája Keleten, azóta viszont három vereség és egy győztes meccs jutott nekik, elmondható tehát, hogy ők is gödörbe kerültek.

Ahogy arról már volt szó, a vendégek ugyan csak hatodikak a konferenciájukban, pedig a negyedik legtöbb gólt ütik a ligában (106), de a történethez hozzátartozik, hogy emellett az ötödik legtöbbet is kapják (105). Viszont a st. louisiak meg úgy tartózkodik az ötödik pozícióban Nyugaton, hogy több gólt kapnak, mint lőnek, ebből fakadóan jelenlegi gólkülönbségük mínusz öt.

A Bluesnál szinte csak egy ember emelkedik ki, de ő nagyon. Vladimir Tarasenko kiemelkedően a csapat vezére mind az ütött gólokat, mind a gólpasszokat figyelembe véve, ezért az ő hatástalanítása kulcskérdés lesz a Philly számára.

A hazaiaknak már jóval nehezebb dolga lesz, hiszen a Phillyben több játékost is egyszerre kellene ki kapcsolni. Idén (is) a Voracek, Giroux, Simmonds trió termeli a legtöbb pontot és erre az együttesnek égető szüksége is van, hiszen a védelem általában finoman szólva sincs a helyzet magaslatán.

Tipp: Döntetlen @ 3.95