Tizenkettő NHL mérkőzésből két tuti


Tampa Bay Lightning1.78  döntetlen4.05  Ottawa Senators3.90
Mindkét csapat hullámzó formát mutat. Papíron a hazaiak erősebbek, de mint tudjuk, ebben a ligában nem sokat számít a papírforma.

A Tampa negyedik helyen áll jelenleg Keleti Konferenciában, de igazából holtversenyben lehetne a második is és az első is csak egy pontra van tőlük. Előző mérkőzésén szoros csatában gyűrték le a tavalyi döntős New York Rangerst.

Legeredményesebb játékosuk Steven Stamkos 27 ponttal (15 gól / 12 assist) az ötödik helyen áll a pontvadászatban. De Tyler Johnson 22-vel követi őt a csapaton belül.

Huszonhárom mérkőzésükből 15 győzelmet számolnak, ami kiemelkedő. Csak két csapat van, akik többet nyertek náluk. Jól használják ki az emberelőnyüket és a védelmük is jól szuperál, hiszen az ötödik legkevesebb lövést engedik az ellenfeleknek.

Ottawában kicsit más a helyzet: nyolcadikak Keleten (10 győzelem – 11 vereség). A Tampa elleni meccsük előtt még játszanak egyet a Floridával idegenben. Rendre szoros mérkőzést játszanak.

A negatívumok közé sorolandó, hogy a második legtöbb lövést kapják egy meccsen átlagban. Ez az aktuális ellenfél ellen nem kecsegtet jóval, hiszen a hazaiak lőtték a legtöbb gólt eddig a ligában (3.48/meccs).

Tipp: Hazai csapat góljainak száma 3,5 felett @ 2.25


Arizona Coyotes2.40  döntetlen3.80  Calgary Flames2.60
Elég cefetül áll Nyugaton az Arizona, mérlegük 9 győzelem és 14 vereség. Gólarányuk is -14-ben van. Utóbbi öt mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni, azt is hosszabbításban.

A legjobbjuk Antoine Vermette a ponttáblázaton a 63. (!) helyet foglalja el 16 ponttal. Egy védő és egy jobbszélső sérültjük van.

Keveset lőnek kapura és cirka 3 gólt kapnak meccsenként átlagban emellé csak 2,39-et lőnek.

A Calgarynál jobb a helyzet, tartják magukat Nyugaton a rájátszásba jutók középmezőnyében. Az 5. helyen állnak és csupán három pontra vannak az első helyezett Anaheim Ducks-tól.

Idei első egymás elleni mérkőzésüket a Flames nyerte odahaza 5-3-ra. Hullámzó, de pozitív mérleget tudhat magának a kanadai együttes. Utolsó 13 mérkőzésükből csak négyet vesztettek el.

Négy sérült csatáruk is van, ami megnehezíti a támadások kialakulását, de lehet nem is lesz rájuk szükség, ugyanis a legtöbb pontot szerzőjük egyelőre a csapatkapitány (aki nem mellesleg védőjátékos) Mark Giordano (6 gól / 18 assist).

Tipp: Döntetlen vagy vendég 1.53 

Eredő odds: 3.46