Szép kis párharc keletkezett Nyugaton


St. Louis Blues2.40  döntetlen3.65  Chicago Blackhawks2.80
A St. Louis szerezte meg a második helyet a Central divízióban a Chicago előtt (és a Dallas után). Akár lehetett volna fordítva is, de a Chicago az alapszakasz hajráját kicsit elrontotta, így pályahátrányban kell majd játszaniuk, hiszen ha esetleg hét meccses párharc kerekedne ebből, akkor négyet játszanak a Blues pályáján és hármat a szeles városban.

Egyet már le is nyomtak két napja, melynek során hosszabbítás után sikerült győzedelmeskednie a hazaiaknak, vagyis a St. Louis-nak. Ami érdekes, hogy hiába termelték az alapszakaszban ezek a csapatok a gólokat, 0-0 volt a rendes játékidő. Végül Backes szerencsés góljával tudták megnyerni a találkozót 69 perc játék után. Hozzáfűzhetjük, hogy egy meghatározó játékos hiányzott a vendégek oldalán eltiltás miatt, de ezen meccsen már játszik majd Duncan Keith.

Érdemes még megjegyezni, hogy a Chicago 35-ször lőtt Elliot kapujára és nem kapott gólt. Voltak hatalmas védései is szóval úgy fest jó formában a kapus. Míg a másik oldalon a góllövők vakarhatják a fejüket.

Az idei szezonban ez volt a hatodik egymás elleni meccsük. Ebből kettőt tudott megnyerni a Blackhawks és négyet a Blues. Csakhogy az a négy győzelem mind a normál játékidő 60 perce után következett be. Úgy tűnik, jobban bírják a strapát a kékek.

Tipp: St. Louis -1,5 @ 3.50


Anaheim Ducks2.08  döntetlen3.85  Nashville Predators3.25
Az első körben ez az utolsó párosítás. Már mindenki túl lesz az első meccsén, mikor náluk bedobják a pakkot a jégre.

Az utolsó meccsen dőlt el, hogy a Ducks vagy a Kings nyeri a Csendes-óceáni divíziót. Egy kőkemény ellenfélnek számító Capitals várt az Anaheimre és végül legyűrték őket. A Kacsák 2-0-val távoztak Washingtonból és ennek köszönhetően egy ponttal megelőzték a Los Angelest a versenyfutásban.

A hazaiak a sírból hozták vissza ezt a szezon az első egy-két-három hónapban olyan siralmasan játszottak, hogy az utolsó helyig is képesek voltak lecsúszni a konferenciájukon belül, pedig tavaly mindenkit maguk mögé tudtak utasítani Nyugaton. Ám összekapták magukat és a két szupersztár, Getzlaf és Perry vezetésével szépen felzárkóztak. Sok jó teljesítmény kellett azért még ehhez, például John Gibson hálóőr remek statisztikája, aki alig kapott gólt idén (2,07 meccsenként).

A vendégek viszont borsot törhetnek a Kacsák orra alá, hiszen idén már háromszor találkoztak és kétszer sikerült is túljárniuk az eszükön. A Nashville a már említett brutál erős Centralból került ide, ahol rendesen megedződtek. Ráadásul a Ducksnál hiányozni fog Perron, Rakell és lehet Bieksa is kihagyja az összecsapást.

Tipp: Nashville Predators +1 @ 1.52