Stanley-kupa: Pingvinek a Cápák ellen


Pittsburgh Penguins2.10  döntetlen3.90  San José Sharks3.20
A párharc esélyesének a Pittsburgh-öt tartják 1.70. Már az alapszakaszban is jobban teljesítettek, ugyanis a Pingvinek 104 pontot gyűjtöttek Keleten és ez a főcsoport második helyére volt elegendő, míg a Sharks 98-at tudott elérni és ezzel a hatodik helyen csúsztak be a playoffba. Nem véletlen tehát, hogy a San José végső győzelmére már vaskosabb szorzó van 2.15.

Mind a két csapat 18 meccset játszott már az idei rájátszásban, de talán erősebb ellenfelek vártak a Penguins-re, hiszen a Rangers – Capitals – Lightning triót győzték le. Míg a San José a Kings – Predators – Blues hármas kiejtésével került ide.

A San José 27 éves története során először játszhat nagydöntőt. Plusz karrierje 18. évében megszerezheti Joe Thornton a Stanleyt, a Sharks egyik ikonja, aki már a harmadik sorig csúszott a csapatban, de még mindig fontos láncszem, hiszen már 18 pontnál tart a playoffban.

A Sharks egyébként dominálja a pontlistát, ugyanis az első három helyen Couture (24), Pavelski (22) és Burns (20) áll. A Pittsburgh oldalán pedig Phil Kessel (18) és Sidney Crosby (15) viszi a prímet.

Matt Murray a Pittsburgh hálóőre a playoffban rendkívül jól teljesít, hiszen 92,4%-al védi a Pingvinek kapuját. A másik oldalon pedig ott van Martin Jones (91,9%), akinek már 12 győzelme van a rájátszásban, tehát a San José bízik a kapusában és véletlenül sem rakják ki a kezdőből.

A hazaiak mellett szól a gyorsaságuk és a szupersztárok jelenléte. Crosby, Malkin, Kessel bármikor tudnak olyat húzni, ami meccsdöntő momentum lehet, de a másik oldalon sem kell szégyenkezni, nem véletlenül vezetik ennyire a pontlistát a Sharks csatárjai és Brent Burns, aki a védelemből segíti a támadásokat. Remek párharc alakulhat ki ebből, de ehhez az is kell, hogy valamelyik pittsburghi meccset elhozzák a vendégek. Akár már az elsőt.

Tipp: Kessel gól @ 2.80