Stanley-kupa: A Cápáknak villantania kéne valamit


San José Sharks2.25  döntetlen3.80  Pittsburgh Penguins2.95
Simának nem mondható két győzelemmel vezet a Pittsburgh. Mind a két találkozót egy góllal tudták megnyerni Crosby-ék, utóbbit ráadásul csak hosszabbításban. De még így is kényelmes előnnyel utazhatnak San Joséba azzal a céllal, hogy minél előbb eldöntsék a párharcot.

Ehhez viszont lesz egy-két szava a Sharks-nak is, bár egyik fontos játékosuk (Tomas Hertl) nem tudott a tegnapi nap folyamán edzeni és kérdésessé vált a játéka. Egyébként a Sharks egyelőre 7-2-vel áll az idei playoffban. Mindez annyira nem számít most már, hiszen a két mérkőzés alatt a Penguins majdnem kétszer annyit lőtt kapura, mint a Sharks. Érdekesség, hogy a rájátszásban mind a két csapat 2,3 gólt kap meccsenként. Emellett a Sharks a 3,3-mal a legtöbbet lövi, de a második helyen már ott a Pittsburgh 3,15-tel.

Érdemes még figyelembe venni azt a statisztikát, mely szerint az éppen aktuális hazai csapat 36 alkalommal nyerte meg a döntőben az első két mérkőzést (mióta a 7 meccses rendszer van) és ilyen esetekben 33-szor meg is nyerték a kupát.

Először rendezhetnek San Joséban Stanley Cup Final meccset, így biztos hatalmas hangulat lesz az egyébként sem halk nézőtéren. Az utolsó San José – Pittsburgh mérkőzést a Pingvinek nyerték 1-5-re még december másodikán, amikor is Crosbyék egy 11 meccses győzelem nélküli sorozatot szakítottak meg.

Egy kis plusz pikantériát ad a meccsnek az a Logan Couture (aki egyébként vezeti a playoff pontlistáját) nyilatkozat, hogy Sidney Crosby csal a bulik elhozatalánál. Elmondta azt is, hogy mindenki csal, ő is, de Crosby csal a legjobban, ezért bulizik olyan jól, ahogy. A harmadik meccsen biztos megmutatják közelről az összes Couture – Crosby buli párharcot.

Tipp: Couture gólt lő @ 3.10