Sok minden eldől hajnalban


Washington Capitals–Pittsburgh Penguins
Feltámadt a Capitals! A 3-1-es pittsburghi vezetésnél írtunk róluk utoljára, azóta minden meccset a bennmaradásért játszottak. A fővárosiaknak végül sikerült beérniük Crosbyékat és most hazai jégen vívhatják meg a konferenciadöntőt érő ütközetet.

Az utolsó két találkozót tehát a Caps nyerte és ezeken összesen kilenc gólt vágtak Fleury kapujába, míg Holtby csupán négyet kapott. Úgy tűnik sikerült megtalálni az ellenszert a Pingvinek kapusa ellen. A Caps védelme is rendesen összekapta magát, hiszen a legutóbbi meccsen csak 18-at engedtek kapura lőni. Mégsem annyira félelmetes a pittsburghi támadósor.

A Pingvinek támadósorának gyengülése Crosby agyrázkódásával is magyarázható, aki emiatt kihagyni kényszerült a negyedik mérkőzést. Ki tudja azóta, hogy van, de ő azért játszik. Ugyanakkor még Sidney Crosbyn kívül is vannak ott kiváló játékosok: Malkin például 18 ponttal vezeti a playoff pontlistát, Jake Guentzel meg a legtöbb gólt lőtte (9).

Sérült nincs (papíron), a lélektani előny a fővárosiaknál, akik most revánsot vehetnek és hazaküldhetik Pingvineket.

Tipp: Első harmad döntetlen 2.33


Anaheim Ducks–Edmonton Oilers
Ezt a párharcot is említettük már, mégpedig 2-2-es állásnál. Azóta produkált egy történelmi sikert a Ducks, de beleszaladt egy pofonba is.

Az ötödik találkozót úgy nyerték meg a Kacsák, hogy négy perccel a rendes játékidő vége előtt még az Edmonton vezetett 3-0-ra! Aztán lehozták a kapusukat, Gibsont a jégről, hogy emberelőnybe kerülhessenek az Oilers ellen. Ezt követően először Getzlaf szépített, majd Fowler. Végül Rakell jött tizenöt másodperccel a végső sípszó előtt és kiegyenlítette a mérkőzést. Hogy végül teljesen padlóra küldjék az Edmontont, Perry a hosszabbítás 27. percében megszerezte a győztes gólt.

Ezek után mindenki úgy gondolta, hogy ez sokként érte a javarészt fiatalokból álló ellenfelet, de nem így történt. Mintha fordítva hatott volna rájuk, hiszen a hatodik meccsen hetet vertek a Ducks kapujába. Draisaitl öt gólban is benne volt, Letestu pedig négyben. Ők ketten lettek a mérkőzés legjobbjai és Draisaitl megszerezte első mesterhármasát playoffban. Ráadásul ez a hét gólt csak az első két harmadban esett, úgy gondolták, hogy visszavesznek a harmadik játékrészre és nem gyötörték tovább a Kacsákat.

Egy ilyen mérkőzés után nehéz eldönteni, hogy most mi következik. Az Anaheim játszik otthon, ami mindig előnyt jelent, de egy ekkora pofont nehéz lehet feldolgozni. Érdekesség, hogy az Edmonton az előző párharcában is kapott egy hetest a San Josétól, ám végül az volt a Sharks utolsó győzelme a szezonban.

Tipp: Gólok 4,5 felett 1.60