Reménytelen helyzetben Colorado


New Jersey Devils2.15  döntetlen3.75  Colorado Avalanche3.10
Két csapat van a ligában, amely még nem lépte át az 50 pontos álomhatárt eddigi meccseit követően. Az egyik az Arizona Coyotes – ők 43-al állnak a Nyugati Konferencia 13. helyén, utánuk jócskán leszakadva 32 ponttal áll a Colorado, ami borzalmasan kevés, mert már 53 meccset lejátszottak.

Az Avalanche a legkevesebb gólt üti a ligában (átlagosan 2,02 meccsenként) és a legtöbbet kapja ellenfeleiktől (3,40/meccs). Plusz még az emberelőnyös játékuk is rém gyenge, az ilyen szituációknak mindössze a 14,5 %-át használják ki. Ha ez még nem lenne elég baj a vendégeknek, durva sérüléshullám is elkapta őket idén: első számú kapusuk, Varmalov, illetve Rene Borque kidőlt jó hosszú időre. Mióta Varmalov megsérült, Calvin Pickard próbálja meg helyettesíteni kisebb-nagyobb sikerekkel.

Az év végén alighanem lecserélik a szakmai stábot Coloradóban, ám addigra még a legjobb játékosukat is elveszíthetik, ugyanis a Pittsburgh erősen érdeklődik Matt Duchene iránt.

A New Jersey tehát egy nyerhető mérkőzés elé néz, hiszen a Colorado három bukta után érkezik hozzájuk. Ugyanakkor a Devils is kikapott legutóbbi találkozóján a San José ellen. A hazaiak egyik vezére egyértelműen Taylor Hall, akit szezon közben szereztek meg az Edmontontól. A házi pontlistát 36 egységgel vezeti, őt Palmieri és Henrique követi a sorban.

Hogy ne csak a Coloradóról mondjunk rosszat, azért a Devils sem áll rózsásan: tizenharmadikak keleten és bár csak öt pont választja el őket a rájátszást érő nyolcadik helytől, vannak ott olyan csapatok, melyek papíron erősebbek lehetnek a szezon utolsó harmadában. A New Jerseynek a támadásain kéne valamit fejleszteni, mert a harmadik legkevesebb gólt ütik a ligában, valamint a legkevesebbet lövik kapura meccsenként. Még Taylor érkezése se lendített akkorát a csapaton, hogy a playoffig jussanak.

Tipp: Hazai 2.15


Winnipeg Jets2.43  döntetlen3.75  Dallas Stars2.67
Két fej-fej mellett haladó csapat találkozik a Nyugati Konferenciában és egyikükről se lehetne azt mondani, hogy csodás formában várja az ütközetet. A hazaiak az utolsó négy meccsüket elbukták, ezekből ráadásul hármat otthon, de a vendégek formája talán még rosszabb, mert ők az utolsó hat mérkőzésükből csupán egyet voltak képesek megnyerni.

Mindkét oldalon lesznek hiányzók: a hazaiak Pavelec, Dano és Myers játékát nélkülözik, míg míg a Dallasnál Spezza, Oduya, Hemsky és Janmark se bevethető. Leginkább a vendégeknek fájhatnak a hiányzóik, hiszen tavaly nagyon erős szezont futott a Dallas, csak a rájátszásra elfogytak. Idén viszont harcolniuk kell, mert jelenleg is csak a 11. helyen vannak a konferencián belül és hat pontra van tőlük a nyolcadik hely.

Pedig Seguin és Benn idén is mindent megtesz a csapatáért, ugyanis mind a ketten túl vannak már 50 ponton. De a Winnipeg legjobbjai sincsenek lemaradva: Scheifele 53 pontot hozott össze eddig, Ehlers és Wheeler pedig 47-47 ponttal vette ki a részét a termelésből.

Ami érdekes lehet, hogy idén már négyszer találkozott egymással a két gárda és az utolsó három egymás elleni meccset rendre a Winnipeg nyerte. Legutóbb tíz napja kenték el a Dallas száját, az újonc Patrick Laine pedig mind a három győzelem során remekül játszott és pontokat szerzett.

Tipp: Hazai 2.43