Rangers-Penguinsszel indul az NFL-playoff


Nashville Predators 2.25 Chicago Blackhawks 1.61

Két rendkívül jó és tehetséges csapat mérkőzik meg egymással, akik mind a ketten a Central Divízióból jutottak be a rájátszásba. Az alapszakasz végén mindössze két pont döntött a két csapat között, mostanában viszont elég gyatra formát mutatnak. Az első meccset otthon kezdő, magasabban rangsorolt Nashville utolsó hat mérkőzését elveszítette, és van három sérültjük is, akik az első mérkőzésen még biztos nem fognak játszani.

A Chicago oldalán Patrick Kane, a gárda egyik legjobbja zöld utat kapott az orvosoktól és visszatérhet, hogy abban a remek formában folytathassa, ahogy abbahagyta sérülése miatt. Rajta kívül Brad Richards is pályára léphet már a párharcban, ám egyikük lábában sincs mostanában sok korcsolyával megtett kilométer.  

Az idei szezonban már négyszer találkoztak egymással, és ebből hármat a Chicago nyert, igaz, kettőt csak a rendes játékidő után sikerült behúzni. Rendkívül szoros mérkőzésekre lehet számítani, akár hétmeccses párharc is lehet belőle, annál is inkább, mivel a rájátszás rutin a pályaelőnyt nélkülöző Blackhawks-t segíti inkább.

Tipp: Chicago @ 1.61

 

Washington Capitals 1.72 New York Islanders 2.05

A Keleti Konferencia negyedik és ötödik helyezettje csap össze: 1993 óta nem találkoztak a rájátszásban, de most az első körben végre egymásnak eshetnek. Szoros csata lesz, hiszen mind a ketten 101 ponttal végeztek az alapszakaszban.

Nézzük a följebb rangsorolt fővárosiakat! A csapat sztárja, Alex Ovechkin nem akármilyen formában van, 53 góllal ő végzett a góllövőlista élén tíz (!) találattal hagyva maga mögött Stamkost, a Tampa centerét, fegyverhordozója, Nicklas Backtsrom pedig 60 assziszttal a passzkirályi címet nyerte el. Kettejük játéka nagyban befolyásolja a csapat teljesítményét, ha ők ketten rossz napot fognak ki, akkor imádkozniuk kell, hogy a kapuvédő, Holtby megmentse a csapatot, ahogy tette ezt már párszor ebben a szezonban. Jó hír, hogy Eric Fehr már teljes értékű edzést végzett hétfőn, így elképzelhető, hogy már az első meccsre visszatér.

A „kisebb” New yorki csapat nagy meglepetést okozott idén, sokáig vezették a konferenciát, de azért lehetett számítani rá, hogy előbb-utóbb kipukkan a lufi. Végül az ötödik helyig csúsztak le, míg a városi rivális fordítva csinálta, és megnyerte az alapszakaszt Keleten. A John Tavares által vezetett csapatot tartják a párharc esélytelenebbjének, de nincs nagy különbség az oddszok között. Tavares majdnem elsőként végzett a kanadai táblázaton, ám a dallasi Jamie Benn megelőzte egy ponttal. Mázlija van az Islandersnek, hogy a rájátszásban nem szétlövéssel dőlnek el a remik, hiszen a playoffba jutó 16 csapat közül ők büntetőztek a leggyengébben. Matt Martin és Frans Nielsen az utolsó három meccset kiülte, hogy a Washington elleni első összecsapásra épek legyenek, de még nincsen hivatalos közlemény a játékukról. Egymás elleni mérlegük idén 2-2, közte három, túlórában eldőlt meccsel.

Tipp: Washington @ 1.72

 

New York Rangers 1.45 Pittsburgh Penguins 2.65

Első a nyolcadik ellen, de csalóka ez a nyolcadik hely, hiszen esetükben a Malkint és Crosbyt felvonultató Pingvinekről beszélünk. A Rangers nehézkesen kezdte az idei évet, de aztán magukra találtak, és szépen lassan felkúsztak Keleten az első helyre, amit végül meg is nyertek három ponttal a Montreal ellőtt. A Parkőrök utolsó hét meccsükből hatot megnyertek, komolyan vették a hajrát, de arra talán nem nem számítottak, hogy a szezon végére legyengülő Pittsburgh-öt kapják majd meg. A társaság vezére, Rick Nash 69 ponttal végzett, Martin St. Louis pedig fantasztikusan tért vissza sérülése után, hat meccsen öt pontot hozott a Rangersnek. A csapat egyik fontos építőköve, Marc Staal papíron sérülés miatt ülte ki az előző meccset, de a Pittsburgh ellen már visszatér.

A Penguins annak köszönhetően csúszott vissza a nyolcadik helyre, hogy az utolsó hét meccséből hatot elveszített. Persze, tudjuk, hogy fontos sérültjei vannak a csapatnak Maatta, Dupuis, Ehrhoff, Letang és Pouliott személyében. Utóbbi egyébként playoff kezdőmeccsére már visszatérhet. A sztárduó, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin 154 pontot szereztek ketten - Crosby a maga 84 egységével harmadik lett a ponttáblázaton.

Tavaly már találkoztak a rájátszásban, és akkor a második körben a Rangers nyerte a párharcot, idei meccseiken pedig 3-1-es összesítéssel bizonyultak jobbnak a New York-iak.

Tipp: New York Rangers @ 1.45

További párosítások:

Montreal Canadiens 1.55 Ottawa Senators 2.38

Tampa Bay Lightning 1.54 Detroit Red Wings 2.40

St. Louis Blues 1.68 Minnesota Wild 2.12

Anaheim Ducks 1.52 Winnipeg Jets 2.45

 

Vancouver Canucks 1.58 Calgary Flames 2.30