Rangadók a jégről


Chicago Blackhawks1.95  döntetlen3.85  Detroit Red Wings3.45
Nyugat negyedikje fogadja Kelet ötödik helyezettjét. Nagy múltra tekinthet vissza ez a két csapat, hiszen 808 mérkőzést (!) játszottak már egymás ellen. Az elsőt 1926-ban, amit a Detroit nyert és az eddigi utolsó meccsüket is a Red Wings húzta be 4-1-re novemberben.

Három mérkőzéses nyeretlenségi szériával érkeznek a vendégek Chicagóba. A sérültekre nem foghatják, hiszen egyedül Franzen nem áll bevetésre készen. Datsyuk és Zetterberg az öreg rókák szállítják idén is a sikereket nekik, ketten együtt 91 pontot termeltek már. Össze kell kapnia magát a gárdának, mert nem lesz ez sétagalopp, hiába ők messze a legjobb emberelőnyözők a ligában.

Az ellenfél a piros sarokban a Chicago Blackhawks, akik elég hullámzó teljesítményt nyújtanak az idei szezonban, de ott vannak a negyedik helyen Nyugaton, ami azért előkelőnek számít.

A Jonathan Toews & Patrick Kane duó még a detroitiakat is lepipálja. Száztíz pontot értek el ketten együtt és Kane a maga 63 pontjával vezeti a táblázatot. Marian Hossa sincs nagyon lemaradva a 42 egységével, de ő csak a dobogó harmadik fokára fér fel Chicagóban.

Érdekes statisztika, hogy a Blackhawks lövi a legtöbbet kapura egy mérkőzésre levetítve, a Detroit pedig a harmadik legtöbbet engedi. Van Riemsdyk az egyedüli sérült, így nem fog nagy sztár hiányozni a mérkőzésről és mindenünk megvan ahhoz, hogy egy remek mérkőzést lássunk.

Tipp: Datsyuk legalább 1 pontot szerez NEM @ 2.35


Colorado Avalanche2.95  döntetlen3.70  Los Angeles Kings2.20
Nem tudni, mekkora meglepetés az, hogy a Colorado nincs rájátszást érő helyen, csupán a 12-ek konferenciájukban. Arra viszont nem számított senki, hogy a címvédő Kings a kilencedik helyen kullog majd Nyugaton. A három év alatt két bajnoki címet is összehozó alakulat eddig nem szerepelt fényesen, de most lehet, hogy fordult a kocka.

A vendégek öt mérkőzéses győzelmi sorozatban vannak, és ebben benne van kétszer a Tampa és egyszer a Washington, de még a Calgary is. Előtte produkáltak egy rossz szériát is, de az már a múlté. Vigyázni kell velük és aligha fogja őket elvinni a lavina Coloradóban.

A hazaiak háza táján is talán felcsillanni látszik a remény. Négy vereség után jött két győzelem és most pont a formába lendülő LA-t kéne megállítaniuk. Ráadásul hat sérültjük van beírva egyelőre, míg a vendégeknek csak egy. Csodaszámban megy majd ez a mérkőzés, ha sikerül kiütniük a bajnokot.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt az első harmadban @ 2.95

Eredő odds: 6.93