A rájátszásért hajt a Colorado


Colorado Avalanche3.00  döntetlen3.70  Anaheim Ducks2.18
Nem ígérkezik könnyű meccsnek a hazaiak számára, hiszen a Kacsák tizenegy mérkőzéses győzelmi sorozatuk után kaptak ki az utolsó meccsükön. Az ellenfelük a liga első Washington volt és csak szétlövést utána sikerült megverniük a Ducksot. Tehát sok esély a Coloradónak sem jósolandó, ugyanakkor a legutóbbi egymás elleni mérkőzésüket az Avalanche nyerte 3-0-ra.

A Ducks ilyen formában még a Nyugati elsőséget is megszerezheti akár. A csendes-óceáni divízióban már átvették a vezetést a Los Angeles Kingstől, ugyanis két mérkőzéssel ezelőtt legyőzték őket 3-2-re. A Chicago és a Dallas botladozásai miatt pedig már csak 2-3 meccs hátránya van az Anaheimnek velük szemben.

Gólt ütni is nehéz lesz a vendégeknek, hiszen az elsőszámú kapusuk, John Gibson a legkevesebb gólt kapja meccsenként (2,04) plusz emberhátrányban az egyik legjobban védekező csapat az övék. Fel kell kötni tehát a gatyát Coloradóban.

A megoldást a Duchene – MacKinnon – Landeskog hármastól lehet elvárni, akik a csapat pont-gyárosainak számítanak. A rájátszás közel van a hazaiaknak, itt az ideje megmutatni, hogy az első nyolcba valóak.

Tipp: Landeskog gól @ 4.00


LA Kings2.33  döntetlen3.80  Washington Capitals2.70
Száz pont fölé jutva szép az élet – mondhatná a Caps, hiszen már 102-nél tartanak, és ezzel toronymagasan vezetik az NHL alapszakaszát. A liga edzői is őket tartják a legnagyobb esélyesnek az idei Stanley Kupa elhódítására, hiszen nagyon stabil a csapat és a néha kidőlő fontos játékosok nélkül is menetelnek.

Stabilitásukat mi sem mutatja jobban, hogy az utolsó tizenegy meccsük egy gólos különbséggel dőlt el és csak háromszor nem az ő javukra. A tizenkettővel ezelőtti találkozójukat egyébként pont a Kings ellen vívták és ott 3-1-re verték őket.

Laza 20 ponttal vannak a Tampa Bay és a Rangers előtt, akik az „üldözőiknek” számítanak. Minden mutatóban a top kategóriába tartoznak. Ez lehet Ovechkinék éve. Ilyen jók ugyanis még nem voltak az orosszal, aki idén is vezeti a góllövőlistát 41 találattal.

A Kings rájátszásba fog jutni a kérdés, hogy melyik helyről. A Ducks szélsebesen elhúzott mellettük és nehéz lenne elképzelni az előttük járóktól, hogy akkora formahanyatlásba kezdjenek, ami egy a Los Angeles mögé csusszanást eredményezne. Így az ötödik hely juthat majd nekik talán, de addig még sok van hátra. Akár a San José – Nashville páros is beérheti őket.

Sérültek mind a két oldalon vannak: a hazaiaknál Marian Gaborik nem tudott még visszatérni, a fővárosiaktól pedig John Carlson fog hiányozni, akinek a visszatérése még márciusban megtörténhet.

Tipp: Gólok 4,5 alatt @ 2.08