Playoff hangulat


Boston Bruins2.12  döntetlen3.80  Detroit Red Wings3.10
Hatalmas gödörben vannak a hazaiak. Pár fordulóval ezelőtt még a konferencia 3-4. helyén álltak és reménykedhettek egy jó playoff helyben. Mára pedig már lecsúsztak a kilencedik helyre és harcolniuk kell a Philadelphia – Detroit párossal a rájátszásba jutásért.

Utolsó tíz meccsükből csupán kettőt tudtak megnyerni nyolc bukta mellett. Ennek köszönhető, hogy idáig csúsztak. Két játékosuk is lesérült a közelmúltban Connolly és Seidenberg személyében, ők még ma sem fognak pályára lépni.

Nemrégiben megszorongatták a Los Angelest és a Chicagót is, sőt a St. Louis-t még meg is verték 6-5-re, de pont a „nyerhető” meccseiket nem tudták hozni, amire inkább szükségük lett volna, mint egy jó eredményre a nagyágyúk ellen. Kikaptak a New Jersey – Carolina duótól is, pedig ők papíron gyengébb erőt képviselnek. Most pedig jöhet a Detroit, akik az utolsó két meccsüket habár nehezen, de behúzták.

Huszonnégy év. Ennyi idő telt el, mióta a Red Wings szünet nélkül rendszeresen bejut a NHL rájátszásába. Talán idén állnak hozzá a legközelebb, hogy megszakadjon ez a sorozat. Óriási blama lenne pont abban az évben ezt összehozni, amikor Babcock sikeredzőt elküldték a csapattól.

A mai egymás elleni találkozójukon kívül még egy darab meccse lesz hátra mind a két csapatnak. A Bocsok az Ottawát fogadják hazai környezetben, míg a Red Wings a Rangershez utazik New Yorkba, ami azért lássuk be keményebb dió. Persze ne feledkezzünk meg a Philadelphia Flyers csapatáról se, akik még szintén kieshetnek az első nyolc pozícióból, de mivel éjjel a Detroit 3-0-ra legyűrte a Philyt, így ők két pontos előnnyel várhatják ezt a találkozót, ha itt is nyernek, akkor bejutnak a playoffba.

Tipp: Zetterberg pontot szerez @ 1.95


NY Rangers2.18  döntetlen3.75  NY Islanders3.05
Négy csapat kvalifikálta magát a Metropolitan divízióból az idei Keleti konferencia kieséses szakaszába és lehet ez még öt is akár, ha minden úgy alakul, ahogy a Philadelphia elképzelte.

A Washington idén lejátszott mindenkit a jégről és már 117 pontnál járnak. A Pittsburgh-ből hiába esett ki Malkin, ez csak plusz erőt adott a gárdának és szárnyalnak (pontosan hét meccse nem találtak legyőzőre), de most pont a fővárosiakkal találkoznak majd, akik könnyen borsot törhetnek az orruk alá.

Utánuk a Rangers és az Islanders következik a sorban két pont különbséggel mindössze a Rangers javára. Mind a két egyesület két győztes meccsel érkezik és a vendégek hoztak még egy szép nagyra duzzadt sérültlistát is.

A hazaiak oldalán Ryan McDonagh az egyik alapember személyében ugyan hiányozni fog, az ellenfélnél nagyobb a baj, hiszen Halak, Grabovski és Hamonic mellett Berube, Calvin de Haan és Brian Strait is sérülést szenvedett.

Idén egyébként már három meccset játszottak egymás ellen és rendre az Islanders nyerte őket. Legutóbbin, amit egy hónapja rendeztek, hintettek egy hatost az akkor védő Raanta kapujába. Ma azért nagy valószínűséggel Lundqvist kevesebbet fog engedni.

Tipp: Gólok 4,5 alatt @ 2.33