A Pittsburgh mumusa


Pittsburgh Penguins1.78  döntetlen4.05  Philadelphia Flyers3.90
Keleti rangadó következik csütörtök éjjel és a Pittsburgh-nek lassacskán már meg kéne törnie a Flyers elleni átkot, ugyanis hat mérkőzése csak a vendéggárda nyer. A Penguins egyébként utolsó két mérkőzését megnyerte tehát jó formában érkezik a találkozóra. Sidney Crosby és Evgeni Malkin szállítja a hazaiaknak a pontokat, ketten együtt már 149-et gyűjtöttek össze ebben a szezonban. Ráadásul előbbi vezeti a listát a maga 79 pontjával.

Viszont a Voracek-Giroux, philadelphiai duó is előkelő helyen van a ponttáblázaton: Voracek a harmadik helyen áll összetettben és az assziszt listán pedig az első holtversenyben a washingtoni Niclas Backstrommel.

A Flyers utolsó öt mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, de erre a meccsre biztos összekapják magukat, hiszen a Pingvinek ellen mindig nyerni akarnak és mostanában ez össze is jön. A rájátszásra már nincs esélyük, a Pittsburgh pedig még harcol a negyedik helyért, annál feljebb már aligha juthatnak.

A sérüléseket nem aprózzák el a csapatoknál, a hazaiaknál négy, míg a vendégeknél hat játékos van hagyja ki a találkozót.

Tipp: A vendégcsapat összes gólja 2,5 alatt @ 1.53


Anaheim Ducks1.55  döntetlen4.40  Edmonton Oilers5.25
Kötelező győzelem a hazaiak számára. Jelenleg első helyen vannak a nyugati konferenciában, de tapad rájuk a Nashville. Nem lesz egyszerű, ám hiába van 23 ponttal lemaradva az Edmonton, az előtte a lévőtől a 13. helyen, utolsó három meccsüket nyerték és nem akarják megszakítani a sorozatukat.

Ryan Getzlaf vezérletével egész évben a top3-ban volt az Anaheim. Corey Perry szezonja elment a folytonos sérülések miatt, pedig ígéretesnek indult, még pontkirály is lehetett volna.

A vendégek oldalán Eberle és Nugent-Hopkins szállítja a pontokat, de ez kevéske, hiszen a csapat már talán a 2014-es naptári évben lemondhatott a rájátszásról.

Mint már mondtam a hazaiaknak nyerniük kell, ha szeretnék bebiztosítani az első helyet. Így elléphetnek 5 ponttal is akár. Aztán persze lehet, hogy pechjük lesz és megkapják, a nyolcadik helyről becsúszó tavalyi bajnok LA Kings-t.

Tipp: A hazai csapat összes gólja 2,5 felett @ 1.39

Eredő odds: 2.13