Pihenés után jöhet a hajtás


Tampa Bay Lightning2.12  döntetlen3.90  Pittsburgh Penguins3.00
Kisebb meglepetésre Sidney Crosby nem vehetett részt az All-Star gálán, hiszen nem lett beszavazva. Erre válaszolt a Pittsburgh előző meccsén egy mesterhármassal, ahol 6-5-re győzték le az Ottawát egy őrült mérkőzésen. Crosby egyébként négy pontot gyűjtött csak ezen a meccsen, mert volt még egy gólpassza is. Jobban nem is üzenhetett volna az NHL egyik legnagyobb sztárja a kritikusainak.

Ezzel a győzelemmel a Penguins még mindig csak a nyolcadik hely tájékán tanyázik, de a Tampa mindössze 3 pontra van tőlük a harmadik helyen, szóval eléggé együtt van a mezőny Keleten.

Vigyáznia kell Stamkoséknak otthon, hiszen a Pingvinek négy győzelem utána látogatnak hozzájuk és éhesek a győzelemre, de a Tampának van az egyik legjobb formája most. Utolsó tíz meccsükből csupán egyet buktak el (a Florida ellenében). Érdekesség, hogy hiába van előrébb a Tampa, mégis a Penguins sztár duója áll jobban a ponttáblázaton. Malkin és Crosby 94 pontot gyűjtött eddig össze közösen, míg a Kucherov & Stamkos kettős 81-et.

Kemény dolga lesz a kapuban Ben Bishopnak, ugyanis a Pittsburgh lövi a legtöbbet jelenleg kapura: 32,6 lövést kínálnak fel átlagban meccsenként és ebből 2,57 gól születik. Még szerencse, hogy Bishop az NHL legjobb kapusai közé tartozik a 92,7%-os védési mutatójával és az 1,99-es kapott gól átlagával.

Tipp: Malkin gól @ 2.70


Winnipeg Jets2.15  döntetlen3.85  Carolina Hurricanes2.95
Az összetömörült Keleti konferenciának hála rájátszás közelben van a Carolina. Egy hullámzó formát mutató Hurricanes látogat a gyengélkedő Winnipeghez.

Csalódást keltő szezonja van a hazaiaknak a tavalyihoz képest. Tavaly a Nyugat hetedik helyén playoffba bejutó Jets jelenleg 13. a konferenciában és utolsó öt meccsükből egyet tudtak csak behúzni. Blake Wheelerre viszont nem lehet panasz: 48 pontjával épp, hogy befér a kanadai táblázat top 10-ébe. Mellé még Brian Little tud kicsit fellépni, de aztán ennyi. A gárda többi része gyengécske. A Jets első számú kapusa Connor Hellebuyck 92,4%-kal véd, 2,19 gólt kapva meccsenként. Egyébként összesen 23 meccsen védett, melyeken pozitív a csapat mérlege (12-11).

A liga két egyik leggyengébben emberelőnyöző csapata ütközik meg. Épp hogy 16% fölött használják ki az emberfórt.

A Carolina 2,65 gólt kap meccsenként, amivel a liga középmezőnyébe tartozik, viszont ők engedik a legkevesebb kapura lövést meccsenként. Mindössze 26,5 lövés jut el Cam Wardhoz és Eddie Lackhez, akik így nincsenek valami előkelő helyen a kapusok között. Előbbi statisztikája 90,5%, míg utóbbi csak 90,1%-kal véd. Ha kicsit megcsipkedi magát a Winnipeg, könnyedén behúzhatja ezt a meccset, mert valljuk be ez a Carolina hiába van közel a playoffhoz, egyelőre még nem az a szint.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.62

Eredő odds: 4.37