Otthon nem sikerült


Minnesota Wild2.75  döntetlen3.80  Dallas Stars2.38
Nem sikerült lezárnia a párharcot hazai jégen a Dallasnak, de most tehetnek egy újabb próbát rá. Csak a Minnesota ezt nem fogja könnyen adni.

Nem sokon múlott pedig, hiszen csak hosszabbításban sikerült behúznia az ötödik meccset a Wildnak. Koivu először kiegyenlített 4-4-re a harmadik harmad vége előtt, majd el is döntötte a meccset a túlórában.

Nem lehetetlen dolgot kell végrehajtania a Dallasnak (hát hogy is lenne az a nyugati elsőnek?), ugyanis a negyedik mérkőzést, amit Minnesotában rendeztek megnyerték 3-2-re. Bár oda a Wild is kellett, hiszen két előnyt is leadta a meccs során.

Pedig jól tenné a Dallas, ha minél hamarabb kiejtené a Minnesotát, ugyanis majd a St. Louis – Chicago párharc győztesével fognak megmérkőzni a következő körben, tehát a lehető legkeményebb ellenfelet fogják kapni.

A fontos sérültek párharcának is nevezhetnénk ezt, ugyanis a Dallas egyik sztárja, Tyler Seguin még mindig nem térhetett vissza a pályára, míg a másik oldalon a csapat legjobbja Zach Parise, mellett Thomas Vanek sem bevethető.

Egyelőre nem a kapusokon dől el ez a csata, hiszen Lehtonen 93,1%, Niemi 87%, Dubnyk pedig 89,2%-kal véd. Talán majd ma előrébb lép valaki közülük.

Tipp: Vendégek 2,5 gól felett @ 1.89


NY Islanders2.45  döntetlen3.80  Florida Panthers2.60
Ebben az esetben nem lezárni nem sikerült otthon a Floridának a párharcot, hanem az előnyszerzés maradt el. Hiába volt övék a pályaelőny, mégis a New York-i alakulat vezet 3-2-re összesítésben. Most pedig irány a Nagy Alma, ahol továbbjuthatnak Tavaresék.

Érdekes és egyben kiszámíthatatlan párharc ez, hiszen a mögöttük álló öt meccset felváltva nyerték a csapatok. Utóbbit tehát Floridában az Islanders, ami nem volt egy könnyű szülés, hiszen csak hosszabbításban sikerült behúzni: a csapatok 96 percet voltak jégen. Nagy kérdés, hogy vajon mennyire lesznek fáradtak a mai találkozóra.

Annyi biztos, hogy most már Tavaresék az esélyesek. Ráadásul Bjugstad is megsérült, így kérdéses a játéka a hatodik meccsen.

Bárki jut tovább ebből a kettősből nem lesz könnyű dolga, hiszen egy pihentebb Tampa Bay-jel fognak megmérkőzni, akik már áthajtottak a Detroiton (4-1-gyel) és várják az ellenfelüket.

Tipp: Mindkét csapat szerez legalább két gólt a rendes játékidőben @ 1.81