Össze kell kapnia magát a Nashville-nek


San José Sharks2.06  döntetlen3.90  Nashville Predators3.20
A tavalyi nagydöntőt játszó San José nem igazán vett vissza a lendületből az idei szezonra sem. Jelenleg a harmadik helyen állnak a Nyugati konferenciában és csupán három pontra van tőlük az első helyezett Minnesota, akik ráadásul épp hullámvölgybe kerültek, ami esélyt ad a Chicago – San José kettősnek felzárkózni, de akár meg is előzni őket.

A Sharks az utolsó hat találkozójából ötöt megnyert, legutóbb épp a liga első Washington Capitalst mosták le a pályáról (4-2). Burns ezen a találkozón három gólpasszt jegyzett, így már 70 pontos és holtversenyben van a liga kanadai táblázatán Crosbyval, Malkinnal, Marchanddal és Kane-nel is.

A Sharks második legeredményesebb játékosa Pavelski, aki 24 gólt vágott eddig az 59 pontjából. A kaput Martin Jones őrzi szinte egész évben, 91,6%-os hatékonysági mutatója nem rossz, de vannak nála jobbak is. Amúgy a Sharksnak ez is elég, hiszen liga negyedik legkevesebb kapura lövése érkezik a Cápák ketrecére.

Most a Nashville próbálja majd bevenni Jones kapuját többször is. Nem lesz lehetetlen, főleg, hogy a Preds elég sokat lő kapura és a nyolcadik legtöbb gólt termelik a ligában, míg a San José csak a 15. ezen a listán. Viszont a védelem nem állt össze teljesen. Nem véletlenül tanyáznak a Nyugati Konferencia hetedik helyén és nem előrébb. Míg a Sharks védelme a harmadik legkevesebb gólt engedi, addig a Nashville a liga utolsó harmadában található ebben a tekintetben.

Négy győzelem után négy vereség birtokában érkeznek a Predátorok a múlt évi Stanley-kupa döntős otthonába és ha nem kapják össze magukat, akkor ugyanaz lesz a forgatókönyv, mint az utóbbi öt alkalommal, amikor itt jártak: vereség.

Tipp: Hazai -1,5 @ 2.90


Winnipeg Jets2.48  döntetlen3.85  Calgary Flames2.55
A vendégségbe érkező Calgary komolyan veszi a playoffért indított hajrát. Zsinórban nyolc győzelmük van és már a hatodik helyen állnak a Nyugati Konferenciában. Utolsó meccsükön a Montrealt ütötték ki 5-0-ra, de előtte is egy ötöst rámoltak az Islandersnek. A fiatal Johnny Gaudreau a Canadiens ellen négy gólban is benne volt; hármat előkészített, egyet pedig magára vállalt.

Nehéz lesz megállítani a Flamest, de a Winnipegnek kellenek a pontok, hiszen csak a tízedik helyen állnak Nyugaton és öt pontra van tőlük a rájátszást érő nyolcadik helyezett. Hiábavaló lenne Scheifele és Laine csodálatos szezonja? Ketten együtt már 127 pontot szereztek és nem akarnak még leállni.

Az idei szezonban már találkoztak kétszer a csapatok: egyszer a Calgary nyert kiütéssel, két hónapja meg a Winnipeg nullázta le ellenfelét. Jöhet a párharc harmadik felvonása, viszont a hatalmas formában lévő vendégek nagy falat lehet most a Winnipegnek, pláne, hogy a Jets utolsó meccsén hetet kapott a Pittsburghtől és most abból a pofonból kéne felállni.

Tipp: Gólok száma 5,5 felett 2.04