Ős-kanadai rangadó a láthatáron


Montreal Canadiens1.78  döntetlen4.00  Toronto Maple Leafs3.95
Jön a két gárda 791. (!!!) egymás elleni találkozója. Először 1917-ben találkoztak, akkor a Leafs nyert 7-5-re. Az ősidők óta jegyzett találkozókon a Montreal áll jobban, hetven meccsel többet nyertek ellenfelüknél és most is az győzelmükre van alacsonyabb odds.

Nem is véletlen, hiszen a Canadiens vezeti a Keleti Konferenciát, bár utolsó meccsükön meglepetésre kikaptak az Edmondtól.

A Torontónál hatalmas baj van. Utolsó tizennyolc mérkőzésükből csupán kettőt tudtak megnyerni és ebbe a sorozatba beletartozik egy tizenegy mérkőzéses széria, amikor csak kikapni voltak képesek. Utoljára pont az Edmontont verték meg egy hete, de azóta megint kikaptam a két New York-i csapattól.

A hazaiaknál Pacioretty szállítja a pontokat, míg a Torontónál Kessel és Van Riemsdyk van előkelőnek mondható helyen a ponttáblán.

A Montrealnál egy, talán pótolható jobbszélső sérült csak, viszont a vendégek a csapatkapitányuk nélkül érkeznek, Dion Phaneuf nem fog játszani az örökrangadón.

Tipp: Hazai az 1. harmad végén vezet @ 2.38


Detroit Red Wings1.98  döntetlen3.90  Winnipeg Jets3.30
Kelet ötödikje fogadja Nyugat ötödik helyezettjét. Öt pont a különbség köztük a Detroit javára.

Pár évnyi botladozás után most megint odakerülhet a végelszámolásnál a Detroit, bár nehéz lesz, arra mérget vehetnek. Az előző tizenegy találkozójukon csupán kétszer veszítettek és ha az utolsó, Pittsburgh elleni zakó nem sokkolta őket, akkor a Jets-en és át kéne, hogy gyalogoljanak.

A nagy öreg Henrik Zetterberg a csapatkapitány szállítja a pontokat a Red Wings-nek. Negyvennyolc egységnél jár, több kétharmada assziszt. A Detroitnak egy embert kell csak nélkülöznie a meccsen és az nem más, mint Johan Franzen. A 35 éves jobb szélső 22 pontot gyártott eddig ebben a szezonban. Ő egy fájó pont lehet a hazaiaknak.

A Winnipeg másféle sorozatban van. Utolsó kilenc mérkőzésükből kettőt voltak képesek megnyerni, nem rég hat meccset veszítettek zsinórban. Mégis ott vannak az ötödik, rájátszást érő helyen szóval nem szabad őket leírni. Meglepik majd a Detroitot két sérültjük ellenére is.

Ladd-re (45 pont), Little-re (44 pont) és Wheeler-re (41 pont) kell odafigyelniük majd a vörösek védőinek, hiszen mind a hárman átlépték már a 40 pontos határt.

Mint már mondtam a Winnipeg képes lehet meglepetést okozni, de nem akkor, ha sokat ülnek a padon: ugyanis a Detroit a liga legjobb emberelőny kihasználója.

Tipp: Zetterberg gól @ 4.10

Eredő odds: 9.76