Nyugati rangadó az NHL-ben


New Jersey Devils 2.40 döntetlen 3.60 Philadelphia Flyers 2.70

A kitűnő formában lévő New Jersey fogadja a gyengélkedő Philadelphiát. Az idei év egyik meglepetéscsapata lehet a Devils, ha bejutnak a rájátszásba, márpedig jelenleg hatodik helyen állnak a Keleti konferenciában, szóval érik a meglepetés. Egyelőre méga tavalyi döntős Tampa Bay is mögöttük tartózkodik.

Na meg persze a Philadelphia is, akik az utolsó öt meccsükből csak egyet voltak képesek megnyerni (az idén is rém gyenge Buffalo ellen). Legutóbb a Rangers verte meg őket 3-1-re. Azelőtt pedig épp aktuális ellenfelüktől, a Devilstől kaptak ki hazai pályán, de azért egy pontot otthon tudtak tartani a hosszabbítás miatt.

A Devils a kevésgólos meccseinek köszönheti, hogy itt jár. Kemény védelmet raktak össze és Cory Schneider is remekel a kapuban: 93.1%-os védési hatékonyság és egyedül ő kap kettőnél kevesebb gólt meccsenként (1.98). Ám a kőkemény védelem a másik oldalra is jellemző, az ellenfél kapusa, Michal Neuvirth is hasonlóan jól teljesít. Szintén 93% felett és ő is csak 2.13 gólt kap.

A Devils emberelőnyben és emberhátrányban is a liga első harmadába tartozik, míg a Flyers a hátsóba. Toronymagasan az ördögök lőnek legkevesebbszer kapura a ligában (24.1). A Phillynél ez a mutató 30 felett van, de ők ennél többet is engednek. Nem véletlen, hogy csak tizenegyedikek Keleten.

Tipp: New Jersey Devils @  2.40 

St. Louis Blues 2.20 döntetlen 3.85 Dallas Stars 2.85

Hiába vezetgeti felváltva a Chicagóval a Nyugati konferenciát a vendégcsapat, mégse ők az esélyesebbek a győzelemre a fogadóirodák szerint. Pedig a Dallas az utolsó négy meccsét behúzta idegenben. Persze elképzelhető, hogy a tőlük csupán négy pontra lévő St. Louis már keménydió lesz.

Nem elképzelhetetlen, hiszen a hazaiak alig engednek többet két gólnál meccsenként és Tarasenko vezérletével a támadósor is szépen muzsikál.

Nem beszélve a hálóőr teljesítményéről, aki a legjobb százalékkal véd a ligában (93.3%). Lehet, hogy Brian Elliot lehúzza a rolót a Dallas ellen is? Azért még mindig a Stars lőtte eddig a legtöbb gólt az alapszakasz során, szóval erre talán nem túl nagy az esély.

Mindkét oldalon vannak sérüléssel bajlódó játékosok. A hazaiaknál egy elég fontos láncszem, Alex Pietrangelo fog hiányozni a jégről, míg a vendégeknél több kérdéses eset is van: Spezza, Seguin és Eakin. Ha egyikük se fog játszani, akkor óriási bajban lehet a Dallas. Főleg Tyler Seguin kiesése jelentene problémát, ugyanis a ponttáblázaton negyedik helyen áll 62 pontjával és rá, valamint Jamie Benn-re épül a Dallas játéka.

Tipp: Tarasenko pontot szerez @ 1.60