Nyugati favoritok a jégen


Boston Bruins2.40  döntetlen3.70  Los Angeles Kings2.65
A Keleti Konferencia ötödik helyezettje fogadja a Nyugat negyedikét. Az utolsó tíz meccs szerint a vendégek vannak jobb formában, ugyanis hetet megnyertek belőlük, míg a Bocsok csak ötöt. Viszont az LA kikapott az őrült hajrába kezdő Anaheim ellen az utolsó meccsen. A hazaiak pedig két Buffalo elleni túlórás mérkőzésen vannak túl, mindegyikről két pontot hoztak szóval elégedettek lehetnek.

A Boston elsőszámú pont gyárosa Bergeron, aki már 45 pontnál jár és ezzel a top 20-ban van. Utána jön Eriksson és Krejci 40 illetve 39 ponttal. A vendégek oldalán Kopitar áll a házi pontlistán 46 egységgel, akit Toffoli és Spooner követ egyaránt 38 ponttal.

Mind a két konferenciában nagyon együtt vannak a rájátszás utolsó helyein tanyázó csapatok. Nyugaton négy ponton belül vannak hatan, Keleten pedig heten ugyanúgy két győzelmen belüli távolságon. Tavaly a Boston lemaradt a rájátszásról és ezt nem szeretnék megismételni idén, szóval kell nekik a pont. Egy hosszabbításos meccsre mindenképp jók lehetnek, de egyértelműen a Kings jobb idén. Újra magukra találtak a tavalyi pocsék szereplés után. Biztosnak tűnik a helyük az első négyben, hiszen az ötödik San Jose hét pontra van tőlük.

Utoljára kicsit több, mint egy éve játszottak egymás ellen, szóval az nem lehet mérvadó, de azért megjegyezhető, hogy a Boston nyert hazai jégen 3-1-re. Az emberhátrányokra nagyon kell majd figyelni mind a két csapatnak, hiszen a Bruins a második a Kings pedig a negyedik legjobb emberelőnyöző a ligában.

Amin sok múlhat az még a kapusok és az ő formájuk. A vendégek hálóőre, Quick 91,7%-osan teljesített idén 43 lejátszott meccse alatt. Rask a másik oldalról pedig 91,8% szóval nem férnek fel a legjobbak mellé. Ha valamelyikük gyengébb napot fog ki, sok múlhat rajta.

Tipp: Bergeron gól @ 3.45


Chicago Blackhawks2.00  döntetlen3.85  San Jose Sharks3.30
A Nyugati első az idén talán playoffba jutó San Josét fogadja, akik egyelőre az ötödik helyen tanyáznak, de sok van még hátra és elég sűrű a mezőny. Változhat még és fog is a helyezésük.

A Chicagóra nehéz szavakat találni. Főleg Patrick Kane-re, aki brutális előnnyel vezeti a pontlistát: 76 egységgel áll az élen és utána csak 59-cel következik Jamie Benn és Erik Karlsson. Első a góllövőlistán és második a gólpasszokat tekintve. Őrült egy szezont tudhat magának már most, pedig még csak február van.

A hazaiak a harmadik legtöbb gólt lőtték eddig, 20% felett használják ki az emberelőnyeiket és az ő kapusuknak van a legtöbb shutoutja (vagyis kapott gól nélküli meccse), szám szerint hétnél tart Crawford, aki még egy 93% feletti védési hatékonyságot is fel tud mutatni. Megérdemelten vezetik Nyugati konferenciát, most már lehagyva maguk mögött a Dallast is.

A San Josénál nincsenek ilyen fényes statisztikák, de kemény ellenfélnek számítanak. A Pavelski – Burns – Thornton hármas rendkívül veszélyes. Ők is vezetik a házi pontlistáját a Cápáknak. Meglepetésnek számítana, ha meg tudnák lepni a Blackhawkst odahaza, de képesek lehetnek rá. Decemberben egy pontot már sikerült elcsenni tőlük.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.58

Eredő odds: 5.45