Nyomás alatt a Dallas


Dallas Stars2.12  döntetlen3.80  New York Islanders3.05
A Los Angeles Kings és a St. Louis Blues is ott lohol a Nyugati első helyezett Dallas nyakában. Ráadásul az LA remek formát mutat és a tavalyi csúfos idény után harcban áll a konferenciagyőzelemért. Nehéz lesz őket valahogy faképnél hagyni, első lépésként a New York Islanders-t kell hazai jégen legyűrni.

Tavalyra erős keleti csapattá nőtte ki magát a vendég alakulat és ezt idén is megőrizték. Az ötödik hely környékén tanyáznak, de nagyon sűrű a mezőny körülöttük, úgyhogy még bőven tekinthetnek előre is, de vigyázni is kell, hogy le ne csússzanak a 7-8. hely környékére a hátralévő 13 meccsükön.

A New York-i gárda elsőszámú kapusa Jaroslav Halak március elején hat hétre kidőlt, de Thomas Greiss a padról szép statisztikákat mutat. A csapatnak mégsem megy annyira az utóbbi időkben. Greiss egyébként a második legjobb százalékkal hárítja a kapujára tartó lövéseket a ligában, de ez is kevésnek bizonyul. Hullámvölgybe került a gárda, hiszen az utóbbi öt találkozójukból csupán egyszer sikerült győzelmet ünnepelniük. Előtte viszont egy 10/8 meccses győzelmi szériájuk volt, ami igen imponáló, de most mégse megy a csapatnak, ami a Dallas malmára hajthatja a vizet.

A Dalls jelenleg 93 ponttal vezet Nyugaton és egy nehéz meccset maguk mögött hagyva lépnek most jégre: 4-3-ra sikerült legyűrniük a Tampa Bayt. Azért a Stars se élete formájában játszik, ugyanis csak négyet tudtak behúzni hat vereség mellett az utóbbi időben, de elengedőnek bizonyul. Nekik már csak tíz mérkőzésük van hátra az alapszakaszból szóval ezeken a találkozókon sok pontot kell gyűjteniük, ha meg szeretnék őrizni az első pozíciójukat.

Tipp: Jamie Benn gól @ 2.50


Arizona Coyotes3.45  döntetlen3.85  Tampa Bay Lightning1.95
A hazaiaknak nem sok esélye van már felkerülni a rájátszást érő helyekre, és valljuk be őszintén nem is elég erősek ahhoz, hogy ott vitézkedni tudjanak.

A második legkevesebbet lövik kapura meccsenként, nem védekeznek jól az emberhátrányokban, de emberelőnyben sem nagyon villognak. Három gól felett kapnak találkozónként (3,01) és ez az egyik legtöbb a ligában. Ráadásul az egyik legjobb játékosuk Oliver Ekman-Larsson még mindig nem tért vissza a jégre. Bár egyre esélyesebb, hogy újra játszhat. Közeledik és lehet már ma a Tampa ellen megvalósul.

Mégis az utolsó három meccsüket megnyerték és bár az Edmonton és a Calgary idén nagyon gyenge, utánuk a San José-t sikerült elcsípniük, akik azért jóval nagyon erőt képviselnek a ligában. Van még hátra 12 találkozója a Coyotesnak, hogy alkossanak valamit vagy, hogy kipróbáljanak valami újat. A playoffhoz óriásit kéne buknia a Colorado – Minnesota kettősnek, így az több mint valószínű, hogy elszállt.

Ha most valaki csak a csapatok formáját nézné, egyértelműen a hazaiakra tenne, ugyanis míg az Arizona tündököl, addig a Tampa szépen leadott pár pontot és az utolsó róluk szóló cikkben még akár Kelet másodikjára is felérhető csapat jelenleg a hatodik helyen tanyázik és tapad rájuk a Pittsburgh.

Aligha Filppula sérülése okozza a hullámvölgyet. Lehet, hogy csak elfáradtak, hiszen ők is elég mélyről jöttek fel a szezon során, akárcsak az Anaheim a másik konferenciában. Bár még így is csak négy pontra van a második hely, ám ahhoz a többi csapatnak is buknia kéne sorozatban, szóval aligha kaparintják meg.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.55