Nincs megállás a fővárosban!


Washington Capitals1.78  döntetlen4.05  Vancouver Canucks3.95
A hazaiak november közepétől december végéig ki se kaptak, pontosabban kilenc mérkőzést nyertek zsinórban. Aztán a nagy nyomás hatására gyorsan kikaptak kétszer, de azóta megint négynél tartanak. Legutóbb a liga másik franchise-al rendelkező fővárosát verték meg, az Ottawát, de nem is akárhogy.

Mindenki arra várt, hogy a Capitals csapatkapitánya és a csapat (nem épp a legszebb) arca, Alex Ovechkin megszerezze karrierje 500. gólját az NHL-ben. Ez be is következett; a második harmad végéig kellett várni rá, amikor egy emberelőnyt Ovi fejezett be. Akkor már 4-1 volt a hazaiaknak és meg sem álltak 7-ig. Csúnya verést kaptak tehát a Szenátorok, de ez nem is csoda, hiszen a Caps otthon az utolsó tíz meccsét megnyerte. Igazi katlanná alakult a Verizon Center.

Ovechkin egyébként már vezeti a góllövőlistát is 26 találattal és a plusz-mínusz mutatója is igen kiemelkedő a +21-el.

Ezeket az eredményeket úgy érik el, hogy elég fontos sérültjeik vannak. A védelemből hiányzik Orpik és Carlson is. Marcus Johansson pedig letöltötte kétmeccses eltiltását és újra a jégre léphet a Vancouver bánatára. Jay Beagle pedig csak február közepe fele térhet vissza, aki szintén felelt pár pontért a sérülése előtt.

A Canucks idénye olyan, mint az elmúlt években; felemás. A tízedik helyen állnak Nyugaton, utóbbi tíz találkozójukból hatot tudtak megnyerni és elég szoros meccseket játszanak, hiszen ezekből hat darab hosszabbításos volt. Néha feléjük billen a mérleg nyelve, néha nem.

Ki más vinné a csapat a szekerét, mint a Sedin testvérek. Daniel előkelőbb helyen áll a pontlistán, mint Henrik, de csak négy pont választja el őket egymástól. Ami aggasztó lehet, az az, hogy Hansen a harmadik és ő igencsak le van maradva, ráadásul most még biztos tovább csúszik, hiszen sérültlistán van.

Tipp: Capitals -1 @ 2.07


Montreal Canadiens2.60  döntetlen3.70  Chicago Blackhawks2.45
A nem éppen csúcsformában lévő Montreal fogadja a sziporkázó Chicagót. A Hawks nyolc meccse veretlen, míg a hazaiak az utolsó tizenhét mérkőzésükből csupán négyet (!!!) tudtak megnyerni. Bődületesen gyenge formában vannak, de a javuló tendenciát még ilyen kevés győzelem esetén is meg lehet állapítani.

Nem kéne mindent egy emberre húzni, de ha a liga egyik legjobb kapusa a tiéd és lesérül, az eléggé tud fájni a csapatnak. Carey Priceról pedig még nem tudják megmondani, hogy mikor fog visszatérni. Ráadásul az a Chicago érkezik most hozzájuk, amely a liga harmadik legtöbb gólját ütötte eddig.

Túl a szezon felén Patrick Kane vezeti a pontlistát, akit majdnem elküldött a csapattól a Chicago a nyári balhéi miatt. Ráadásul toronymagasan vezeti a tavalyi győztes, Jamie Benn előtt. Tíz ponttal ugrotta meg ellenfelét eddig 45 meccs alatt. Ez az idény tökéletes válasz a vezetőségnek a szezon eleji mizériákra.

Szinte nincs mérkőzés Kane pont nélkül szóval erre nyugodtan fogadhatunk.

Tipp: Kane gól @ 2.48

Eredő odds: 5.13