NHL: Rangadók Nyugaton


Minnesota Wild2.20  döntetlen3.90  Dallas Stars2.95
A Minny tavaly utolsóként csúszott be a rájátszásba, ahol aztán az első kör után búcsúzniuk kellet. Na, de ki ellen? A Dallas állta útjukat, szóval most itt a lehetőség a revánsra. Bár ez csak egy alapszakasz meccs és ráadásul annak is az elején járunk.

Akadt bőven mozgolódás a minnesotai csapaton belül az offseason során. Érkezett erősítésképp Eric Staal, Pat Cannone, Chris Stewart és Victor Bartley, de távoztak olyan nevek, mint például Thomas Vanek és Justin Fontaine. Ja, és ne feledkezzünk meg Vay Ádámról sem, aki bár nem az első csapatnál véd egyelőre, de a Wild szerződést kínált neki a kiváló világbajnoksági teljesítményéért.

Májusban új edzőt hoztak a Wildhoz Bruce Boudreau személyében, akivel egy új rendszer vette kezdetét a csapatnál és úgy látszik, egyelőre beválik. A Minnesota nyolc meccsből ötöt megnyert és a második helyen állnak a nyugati konferenciában, az Edmonton (!!!) mögött. A kapuban pedig Dubnyk remek formában van, hiszen már két meccse nem kapott gólt.

A Dallas tavaly elsőként jutott be a playoffba, megnyerve a konferenciát, de aztán kihullottak a rájátszás második fordulójában. Tulajdonképp végig ott voltak az élmezőnyben, az egész alapszakasz során. A Dallasnál inkább távozók voltak, szám szerint hét és csak Jiri Hudler és Dan Hamhuis érkezett a helyükre.

Az offense viszont így is brutál erős. Jamie Benn tavaly másodikként végzett a pontlistán, egy egészséges Tyler Seguin pedig még akár őt is felülmúlhatja. A kaput szépen megosztják a két hálóőr között (Niemi, Lehtonen). Tavaly mind a kettejüknek 25-25 győzelme volt.

Egyelőre még nem indult be a gépezet, hiszen csak 3-4-gyel áll a Stars, de ez fogható a sok kisebb sérülésre is.

Tipp: Parise pontot szerez 1.65


St. Louis Blues2.08  döntetlen3.95  LA Kings3.15
A Blues nyaráról egyszer már beszámoltunk, hogy Tarasenkonak ismét őrült szezont kell futnia, és mivel sok idősebb, meghatározó játékos távozott ezért a fiatalabbakra nagyobb súly fog nehezedni, ami alatt majd teljesíteni kell.

Egyelőre a 4-4-es mérleg az, amire számítani lehetett. Pedig jobban indult és aggasztó is lehet az, hogy az utolsó öt meccsükből csak egyet sikerült megnyerni. A sérültlistán egy darab játékosuk sincs, szóval itt az ideje javítani.

A Kings-től jó nagy nevek távoztak, elég csak Lecavaliert, Lucicot vagy Versteeg-t említeni. Érkezett viszont Michael Latta és Teddy Purcell is. Valamit elhozták Pittsburghből Jeff Zatkoffot is, a harmadik számú kapuvédőt. És sajnos használniuk is kell ugyanis Jonathan Quick az első meccsen ágyéksérülést szenvedett és három hónap kihagyás minimum vár rá.

Azóta azért magára talált a Kings, ugyanis ott hirtelen három buktával kezdték a szezont, azóta viszont négy győzelemnek örülhetett a csapat. Ráadásul mind hosszabbításos, vagy szétlövés utáni diadal volt.

Egyelőre a tavalyi pont-gyárosok még nem indultak be. Gondolok itt Toffolira, Carterre vagy Kopitarra. Marian Gaborik pedig a világkupán szerzett sérülést és majd csak november közepe felé térhet vissza a jégre. Tehát a játékosok egészségét tekintve nem indult jól az LA szezonja, de megpróbálnak ezen felülkerekedni és lám, máris pozitív a mérlegük.

Tipp: Vendég 3.15