NHL: Mi várható a Nyugati Főcsoportban?


A favorit  – Chicago Blackhawks 7.00 

Kicsit ugyan közhelyes favoritként jellemezni a Blackhawks-t, de a keretben nem történt nagy változás és a következetes munkának nyilván meglesz az eredménye. A fizetések szempontjából sincs gond, bőven a "sapka alatt" maradtak, még úgy is, hogy Jonathan Toews és Patrick Kane igen masszív összeget tehet zsebre.

Joel Quenneville edző számára még mindig kérdéses lehet, hogy ki játszik majd a második sor közepén, de nagy valószínűséggel Brad Richards lesz majd a befutó. Mindettől függetlenül nehéz belekötni a csapatba, nagy eséllyel szép szezon elé néznek.

 

A címvédő – Los Angeles Kings 10.00

1998 óta nem akadt olyan csapat az NHL-ben, amelyik képes lett volna kétszer egymás után megnyerni a Stanley-kupát. Figyelembe véve azt a tényt is, hogy legutóbb az NHL történetének leghosszabb csatájában sikerült az LA-nek elhódítania a kupát, egészen biztos, hogy nem lesz egyszerű az idei szezonjuk. "Győztes csapaton ne változtass" - szól a közmondás, és Los Angelesben pontosan e szerint cselekedtek. A veterán Willie Mitchel kivételével mindenki más ott lesz a kupagyőztes csapatból idén is.

Csak két olyan csapat akadt a Nyugati Főcsoportban, amely kevesebb gólt lőtt mint az LA, de Marian Gaborik leigazolása után látványos fordulat állt be a csapat támadójátékában. Ha idén bejutnak a legjobb nyolc közé, akkor különösebb elemzésre nincs is szükség áprilisig.

 

A csalódást jelentő – St Louis Blues 12.00

Annak ellenére, hogy az utóbbi három szezonban a Főcsoport élmezőnyében végeztek a kékek, a playoff győzelem még várat magára. Igaz, az előző szezonban pont a végső győztes Los Angeles ejtette ki őket.

Paul Stastny és Jori Lehtera érkezésével félelmetessé vált a támadósor,  bár a csapatban nincs olyan játékos aki esetleg képes lenne kritikus pillanatokban eldönteni egy mérkőzést. Az, hogy ezek a változások elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy feljebb lépjen a csapat, majd kiderül menet közben.

 

Velük is számolni kell - Anaheim Ducks 12.50 

Az Anaheim is azon klubok közé tartozik, amelynek mostanában nem sikerül teljesítenie az előzetes elvárásokat. Viszont a nyáron leigazolták Ryan Keslert, aki Ryan Getzlaf-al kiegészülve igen komoly teljesítményre lehet képes. Mellettük Frederik Andersen és John Gibson  is ígéretesnek tűnik.

A legendásTeemu Selanne nélkül már biztos nem lesz olyan a csapat, mint régen, de a fiatal Silfverberg és Devante Smith-Pelly különleges dinamikát hozhat. A Boston, Chichago, LA trió mellett simán ott lehet a Mighty Ducks is, mint fontos tényező.