NHL: Mi várható a Keleti Főcsoportban?


A favorit – Boston Bruins 8.50

Meglehetősen csendesen telt a nyár Bostonban, a játékoskeretet illetően nem történt különösebb változás. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül Jarome Iginla távozása mellett, mert az egyik legjobb góllovőjét veszítette el a Boston. Viszont Loui Eriksson még mindig a csapat tagja, ilyenformán nem kell annyira félteni a Bostont.

Plusz az NHL legjobb kapusa, Tuukka Rask előtt még mindig nagyszerű védelem játszik, az ellenfeleknek idén sem lesz könnyű akár csak helyzetbe kerülniük. Emellet ott van még Zdeno Chara, aki amellett, hogy hihetetlen jó felépítésű játékos, úgy olvassa a játékot, mint szinte senki más. Az olyan fiatal játékosokkal kiegészülve, mint Torey Krug és Dougie Hamilton olyan betonvédelme van a Bostonnak, amely a támadásokat is képes megfelelően támogatni. 

A Bruins tűnik  a legjobban összerakott csapatanak, nem véletlenül áll nevük mellett a "favorit" jelző.

 

Következő a sorban – Pittsburgh Penguins 12.00

Az előző szezon sikertelensége önvizsgálatra késztette a Pittsburgh illetékeseit, melynek eredményeképp új menedzsert hoztak a csapathoz Jim Rutherford személyében. Viszont a játékosok java része maradt a pingvineknél.

Dan Bylsma vezetőedzőnek sem volt maradása, helyére Mike Johnston érkezett. Az új edző örökségeként olyan neveket érdemes megemlíteni, mint Sidney Crosby és Evgeni Malkin, ugyanakkor távozott Matt Niskanen és Brooks Orpik, akik bizonyára nagyon fognak hiányozni a védelemből. Pótlásukra Christian Ehrhoff és Simon Despres érkezett, majd meglátjuk mire mennek.

Kétséges mire lesz képes ebben a szezonban a Pittsburgh, de ez az első pár meccs után úgyis kiderül majd.

 

Egyenletes teljesítmény – New York Rangers 15.00

Alain Vigneault első szezonja sima 4-1-es vereséggel végződött a Los Angelestől, de legalább a Rangers bejutott a play off körbe és ez már elismerésre ad okot. Történtek változások a játékoskeretben: Brad Richards, Brian Boyle és Anton Stralman távozott, így aztán a maradókra hárul az a feladat (például Mats Zuccarello és Chris Kreider), hogy legalább ugyanolyan teljesítménnyel rukkoljanak elő, mint az előző szezonban.

Jól szervezett csapatról beszélünk, amelnyek kapuját Henrik Lundqvist védi, szóval vélhetően idén is komolyan számolni kell a Rangers-el.

 

Sikerre éhesen - Montreal Canadiens 17.00

Meglepően jól teljesített előző szezonban a Montreal, egészen addig amíg a Rangers ki nem ejtette őket a versengésből. Viszont ebből kiindulva idén is hasonlóan jó teljesítményt várhatunk tőlük. A holtszezon egyik legnagyobb dobása részükről az volt, szerződést hosszabbítottak PK Subban-al. Az elhúzódó tárgyalások eredményeképp végül kilenc millió dolláros éves fizetésben állapodtak meg a felek: ennyi pénzt egy védő sem keres az NHL-ben.

Néhány nagy név viszont távozott a csapattól, úgy, mint Brian Gionta és Josh Gorges. Úgyhogy jobbárra a fiatalokra hárult az a szép feladat, hogy minél tovább verekedjék magukat. Bőven van potenciál Montreálban, majd meglátjuk meddig jutnak.

 

A nagy visszatérés lehetősége - New Jersey Devils 61.00

Egy új időszak kezdődik a Jersey életében, miután a legendás kapus, Martin Brodeur 23 év után visszavonult. Emelett a New Jersey volt azon négy klub egyike, amely 200 gól alatt termelt a szezonban, így aztán mindeképpen változásra volt szükség. Mike Cammalleri és Martin Havlat  alkalmas lehet ezen változtatni, bár velük együtt a támadósor kicsit idősnek tűnik már.

Mindnesetre elérkezett az idő arra, hogy Peter DeBoer és Cory Schneider valami nagyot alkosson, ennek első állomása, hogy legalább az alapszakaszban tisztességes helyezést érjenek el  2.80.