NHL: Keleti harc a Stanleyért


Pittsburgh Penguins 9.50
Kezdjük a címvédővel, melynek borzalmasan nehéz dolga lesz, ha újra meg akarja szerezni a Stanley-kupát. Tavaly másodikak lettek a konferenciájukban és a divíziójukban is mivel a Washington lemosott mindenkit az alapszakaszban. A rájátszásban aztán kőkemény párharcokat kellett megvívnia a Pingvineknek, hogy elérhessék céljaikat. Először a Rangerst, aztán a Washington és végül a Tampát kellett legyűrniük, hogy a San José Sharks ellen megvívhassák a nagydöntőt. Sikerrel.

Távozott Lovejoy és Bennett, illetve a kapuból Zatkoff is, de ők bőven pótolhatóak. Például Di Paulival és Stuart Percyvel, akik nyáron érkeztek.

Viszont a szezon elején már nem számíthatnak a legjobbjukra, a csapatkapitányukra, Sidney Crosby-ra, aki agyrázkódás miatt kénytelen kihagyni egyelőre ismeretlen számú mérkőzést. Pedig ő hatalmas segítség volt a playoffban tavaly a maga 19 pontjával. Viszont a szinte teljes rájátszást kihagyó Marc-Andre Fleury visszatérhet a kapuba, hiába helyettesítette Matt Murray tökéletesen.

Ami aggasztó lehet számukra, hogy sokan játszottak a nemrég rendezett világkupán és lehet kicsit fáradtabban kezdik majd a szezont. De ez rengeteg csapatnál problémát jelenthet majd, nem csak náluk.

Nem lehetetlen számukra a címvédés, hiszen közel ugyanazokkal a sorokkal vágnak majd neki ennek a szezonnak is. Rendkívül gyors támadóik vannak és amennyiben Crosby visszatér, illetve egészséges marad, könnyen futhat MVP szintű szezont.


Washington Capitals 10.00
A tavalyi alapszakukat nehéz lesz felülmúlni, hiszen 120 pontot ritkán hoznak össze a csapatok 82 meccs alatt egy ilyen kiszámíthatatlan ligában. A rájátszás viszont már nem sikerült úgy, ahogy szerették volna. A Philadelphiát még kiejtették egy hatmeccses párharcban, de a Penguins már nagy falat volt nekik. Így még a konferenciadöntőbe se sikerült bejutni.

Tőlük négyen távoztak az offseason során: Jason Chimera, Michael Latta, Mike Richards és Mike Weber. Első ránézésre nem rossz nevek intettek búcsút nekik.

Céljuk az idei szezonra nem lehet más, mint a Stanley, de legalább a konferenciadöntő, ugyanis 1998 óta nem jutottak tovább a második körön.

Meg lehet a Washington számára a Stanley? Erre pár éve azt mondtuk volna, hogy attól függ Ovechkin hogyan játszik. Most már ezt nem lehet állítani, tény rengeteget számít az, hogy az utolsó három szezonban rendre 50 gól felett termelt az orosz, de már más olyan klasszisok is vannak mellette, mint például Backstrom, Kuznetsov, T.J. Oshie és akkor most csak támadókat említettük. Megerősítették a harmadik és negyedik sort is, ami jót tesz majd az első két sornak, hiszen a pihenő idejük így nőhet.

Kapusposzton pedig aligha lesz gond, hiszen Holtby tavaly is a szezon legjobb kapusa volt.


Tampa Bay Lightning 9.00
Tavalyelőtt döntőt játszhattak, tavaly pedig csak egy meccsnyire voltak tőle. Megverték ötmeccses párharcban a Detroitot és az Islanders-t, de a Pittsburgh, mint mindenki másnak, keménydiónak bizonyult és egy hétmeccses ütközetben alulmaradtak.

A volt detroiti játékos, aki most a Tampa Bay general managere, Steve Yzerman jó munkát végzett az offseason során, hiszen újra a csapathoz kötötte a csapatkapitány Steven Stamkost, Alex Killornt és Victor Hedman, akik mind első soros játékosok.

Ez az együttes még mindig rendkívül fiatal és eddig lehetett arra fogni, hogy nincs meg a kellő playoff tapasztalatuk, ahhoz, hogy végül elhódítsák a trófeát. Az utolsó két szezonban azért már összegyűjthettek annyit, hogy ez meglehessen idén.

Bishop a tavalyi sérüléséből felépülve kezdi meg a szezont, így nem a fiatal Vasilevskinek kell majd a kaput őriznie. Kevés csapatnak vannak olyan gyors és technikás játékosai, mint Stamkos és Kucherov, akik ráadásul termelik a pontokat. A védősor pedig egyenesen gyilkos a Hedman - Stralman duó vezérletével. Egyetlen dolog tehet nekik keresztbe. Az pedig a sérülékenység a csapaton belül.

Plusz adalék, hogy az első három csapat, akiket a legesélyesebbnek tartanak az idei év győztesének, mind a keleti konferenciához tartozik. Pedig nyugaton ott van a Dallas, Chicago, St. Louis, Los Angeles és akkor még említsük meg a tavalyi döntős San Josét is.

Fogadj kiemelt oddson a szezon rajtján!