NHL: Harc a rájátszásért


Calgary Flames 1.50 döntetlen 4.50 Arizona Coyotes 5.75

Nyugaton hatalmas harc folyik a rájátszást érő utolsó két-három helyért, és ennek a sűrűjében ott van a hazai gárda Calgary is. A kanadaiak jelenleg a nyolcadik továbbjutást érő pozícióban vannak, de pontazonossággal a címvédő Kingsszel.

Kötelező győzelemnek kellene következnie, hiszen a soros ellenfél a konferencia utolsó helyén álló Arizona. Ráadásul egy hasonló erősségű Edmontont 4-0-ra végeztek ki az utolsó meccsükön, szóval minden a hazaiak mellett szól. Márciusig egyébként sokkal jobban álltak, ám akkor egyik, ha nem a legfontosabb játékosuk, Mark Giordano bicepszszakadás miatt kidőlt a szezon hátralévő részére.

A Flamesnek ezzel együtt még három meccse van hátra, és mindegyiken pontokat kell szerezniük, ha ott akarnak lenni a legjobb 16-ban.

Tipp: vendég csapat góljai 2,5 alatt @ 1.40

Edmonton Oilers 5.00 döntetlen 4.20 Los Angeles Kings 1.60

Nyugat utolsó előtti helyezettje fogadja a címvédőt - elég is lenne ennyit írni, hiszen ez alapján egyértelműnek tűnik a dolog. Ám az idei szezonban a Kings valahogy nem talál magára, és a rájátszásba jutásért is meg kell harcolniuk. Jelenleg csak kilencedikek, és bár van még három találkozójuk, ha a Flames és Winnipeg nem hullajt pontokat, akkor a legutóbbi három kiírásból kettőt behúzó LA szégyenszemre nem jut be playoffba.

 Az Edmonton laza 25 ponttal van lemaradva a Coloradótól, de ez mindegy is, hiszen ez a mérkőzés nem szól másról, minthogy keresztbetesz-e az Oilers a bajnoknak vagy sem.

Utolsó két egymás elleni meccsükön egyébként 13-4-es gólkülönbséggel a Kings bizonyult jobbnak és több, mint valószínű, hogy ez a tendencia folytatódik most is. A hazaiaknak ráadásul rengeteg sérültjük van, és most még Nugent-Hopkins, a csapat sztárja sem biztos, hogy pályára tud lépni.

Tipp: gólok 5,5 felett @ 2,00

Washington Capitals 2.20 döntetlen 3.70 Boston Bruins 2.95

Kiválasztottunk egy mérkőzést Keletről is, igaz egy napos csúszással a többihez képest. A már biztos rájátszás-részvevő fővárosiak fogadják a Bocsokat a Verizon Centerben. Keleten sincsen kisebb harc a playoffért: a 6-7-8. helyért még folyik a harc, és rendkívüli formájával a jelenleg kilencedik Ottawa is nagyon közel került a Detroit, Boston, Pittsburgh hármashoz.

A hazaiak tehát hátradőlhetnek, bár kicsit helyezkedni még nekik is van esélyük. Jelenleg a negyedikek, és noha előre már nem tudnak lépni, az üldöző Islanders még beelőzheti őket, ergo Ovechkinéknek is jól jönne még egy-két győzelem. Tom Wilson és Eric Fehr kisebb sérülést szenvedett az előző mérkőzésen, egyiküknek sincs komoly baja, de azért lehet, hogy ők pihennek ezen a meccsen.

A Bostonnál Savard, Hamilton és Miller mellett most a csapatkapitány, Zdeno Chara is sérült – az ő sérülése persze, nem olyan súlyos, de csodálkoznánk, ha pályára lépne csütörtök hajnalban. A legrosszabbkor nincs a csapattal a veterán csapatkapitány, hiszen győzelmi kényszer alatt kell jégre lépniük.

 Tipp: Washington Capitals @ 2.25