NHL: Féltávnál a csapatok!


Nashville Predators 1.95 döntetlen 3.90 Dallas Stars 3.40

A hazai együttes jelenleg a második helyen áll a Nyugati Konferenciában, csupán két ponttal lemaradva az Anaheim mögött. Bár elég hullámzó formát mutatnak, de otthon ők számítanak esélyesebbnek aktuális ellenfelüknél.

Az idei szezonban már két mérkőzést játszottak a Dallas ellen, egyet októberben, egyet pedig novemberben és mind a kettő után győztesként vonultak le a jégről. Legutóbb, a keddi játéknapon a Carolinát gyűrték le szoros találkozón (3-2).

Összesen két sérültjük van Taylor Beck (8 pont) és Matt Cullen (9 pont). A Nashville egyébként azok közé a csapatok közé tartozik, akik huszonhatszor nyertek már az alapszakasz során így öt másik csapattal holtversenyben vezetik a ligát ebben statisztikában.

A Dallas mindössze a tizedik helyen kullog Nyugaton, hiába hasít 22 éves csatáruk, Tyler Seguin, aki 26 találattal vezeti a góllövőlistát – kettővel előzi a Rangers sztárját, Rick Nasht. Nem a legjobb formában érkeznek Nashville-be ugyanis utolsó két mérkőzésüket elvesztették, és különösen a Columbus elleni hazai vereség fájhat nekik.

Három sérültjük is van, közülük talán Patrick Eaves (8 pont) hiányozhat a legjobban, és összességében sem túl jók az előjelek a texasiak számára.

Tipp: Seguin gól @ 2.60

St. Louis Blues 2.05 döntetlen 3.85 San Jose Sharks 3.15

Ez a két csapat is már kétszer találkozott egymással a 2014-15-ös idényben. Első mérkőzésüket a Cápák nyerték hosszabbítás után, amiért aztán négy napja rendesen visszavágott a Blues, hiszen 2-7-re intézték el a San Josét idegenben.

A hazaiaknál a még mindig szenzációsan játszó Vladimir Tarasenkóra kell majd ügyelniük a védőknek. A 23 éves balszélső már 41 pontnál jár; nagyjából felerészben megosztva a gólokat és a gólpasszokat. Mellette Shattenkirk számít a támadósorok legfontosabb tagjának, aki 35 pontnál tart. Egyetlenegy sérültjük van Chris Porter személyében.

A St. Louis a negyedik helyen áll Nyugaton, és ha nyer, tovább tapadhat a Chicagóra. Nem könnyű ellenfél viszont a San Jose: minden ötödik emberelőnyüket gólra váltják, ami a nyolcadik legjobb mutató a ligában. Elsősorban Pavelski és Couture termelik a pontokat, ám a nagy öreg, Joe Thornton sincs nagyon lemaradva, viszont ő most nem lehet segítségükre a napokban szenvedett sérülése miatt.

Tipp: St. Louis góljainak száma 2,5 felett @ 1.64