NHL: egy rangadó, egy sima meccs


Boston Bruins 2.28 döntetlen 3.65 New York Rangers 2.85

Keleti rangadót rendeznek Bostonban, ahol a Bruins a New York Rangerst látja vendégül. Egyelőre mindkét csapat alulmúlja tavalyi eredményét, hiszen a hazaiak csak a nyolcadikak, míg a vendégek hetedik helyen állnak konferenciájukban.

Az idei szezonban nem találkoztak még egymással, de a tavalyiban háromszor is, és mind a három meccsüket a Bocsok nyerték, mégis a Rangers jutott el később a döntőig. Most is jó formában vág neki a mérkőzésnek a Bruins: a bostoni alakulat utolsó négy mérkőzését megnyerte. Viszont legeredményesebb játékosuk, Patrice Bergeron (31 pont) még így sem fér be a top50-be a pontlistán.

Egyetlen sérültjük a center Marc Savard, míg a Parkőrök oldalán mindenki bevethető a csapat hivatalos oldala szerint. A vendégek ötmeccses győzelmi sorozat után kaptak ki a városi rivális Islanders-től: viszonylag simán, 3-0-ra égtek a Madison Square Gardenben.

Legjobb formában lévő játékosuk Rick Nash, aki a dallasi Seguinnal holtversenyben vezeti a góllövőlistát 26 találattal. Góllövésben a liga legjobbjai közé tartoznak, ötödik legtöbb gólt lövik meccsenként (3,05), de a bostoni védelem még mindig kemény, tehát ellenük azért várhatóan nehezebb lesz a ketrecbe juttatni a korongot.

Tipp: összes gól 5,5 alatt @ 1.56

Tampa Bay Lightning 1.53 döntetlen 4.50 Edmonton Oilers 5.30

Papíron sima mérkőzésnek kell lennie a hazaiak számára, de ez az NHL és tudjuk, hogy itt az aktuális leggyengébb csapat is tud meglepetést okozni.

Most az Edmonton Oilers van ebben a helyzetben: ligautolsók, az egyik legrosszabb a gólkülönbségük, és nincs vezéregyéniségük a jégen. Talán Thomas Hallra lehetne ráhúzni ezt a szerepet – 28-cal ő gyűjtötte össze közülük a legtöbb pontot – de a Tampából hatan (!) előzik meg őt a ponttáblán... Utolsó két meccsükön kikaptak, bár ugyanez elmondható a hazaiakról is.

Vagyis a Tampa sem a legjobb formában várja a találkozót: szoros mérkőzésen veszítettek a Boston ellen, és nagyon elkente őket a Philadelphia (7-3). Viszont utolsó tíz találkozójukból így is megnyertek 7-et.

A Thomson, Stamkos, Kutcherov hármas összesen 131 pontot hozott eddig nekik, és kétlem, hogy pont az utolsó Edmonton zárná el a gól-assziszt csapot (Thomson és Kutcherov vezeti egyébként a plusz-mínusz statisztikákat). A legtöbb gólt lőtték a ligában, a vendégek pedig a második legtöbb gólt kapták – a Buffalo csak eggyel szedett be többet náluk – elég nyilvánvaló, kire kell fogadni ezen az összecsapáson.

Tipp: hazai csapat góljai 3,5 felett @ 2.00