Nagy meccsek a Keleti Konferenciából


Pittsburgh Penguins1.82  döntetlen4.10  Detroit Red Wings3.85
A tavalyi Stanley Kupa győztes hazaiaknak nem lehet okuk panaszra az idei szezonban. Szépen menetelgetnek a rájátszás felé és jelenleg a sérültekkel is jól állnak. Csak két emberüket kénytelenek hiányolni: Chris Kunitzot és Derrick Pouliot-ot, és egyikük visszatérésére se kell már sokat várni az orvosok szerint.

A Pingvinek jelenleg a harmadik helyet foglalják el Keleten, de annyira egyben van még a mezőny, hogy az első öt helyezett négy ponton belül tartózkodik, és ez egy-egy meccs kimenetelével változhat is. Ugyanakkor a Pittsburgh formája már inkább aggasztóbb. Középszerű teljesítményt nyújtottak az utolsó tíz meccsükön, hiszen ötöt nyertek és ötöt buktak. Az utolsó meccsen viszont jól megverték a tavaly még tündöklő Dallast (6-2) Sidney Crosby vezérletével, aki három pontot szerzett a Stars ellen.

Ezzel a hárommal így már 25 pontos és az ötödik helyen áll a liga kanadai táblázatán, de Malkin (23 pont) és Kessel (22 pont) is szépen termelik a gólokat illetve gólpasszokat. Nem is csoda, hiszen egyelőre a Penguins lő a legtöbbet kapura ebben a szezonban. Meccsenként 34,2 kaput eltaláló lövésük van, viszont sokat is kapnak (32,6).

A Detroit esetleg a kapusteljesítményt használhatja ki, hiszen Marc-André Fleury nincs kimondottad csúcsformában a maga, 90,4%-os védési hatékonyságával. A cserekapus Matt Murray már inkább (92,9%). Kicsi a különbség, de nagyon sokat számít.

A vendégeknél sincs ám minden rendben. Bár az utolsó öt meccsük mindegyikén szereztek pontot, előtte volt négy sima bukta és ezzel a Detroit rendesen hátraszorult a konferencián belül. Jelenleg a 12. helyen állnak, de mint már említve volt, rendkívül szoros a mezőny. Hat pont választja el egymástól a két csapatot és mégis van a helyezéseik között kilenc helynyi különbség.

A Red Wings egyik problémája az lehet, hogy nincs rendes utánpótlásuk. Még mindig Henrik Zetterberg a nagy ász (Pavel Datsyuk távozás után). Elő kell lépnie a fiataloknak különben idén nem lesz rájátszás, és akkor egy nagyon hosszú sorozat szakadna meg, amit talán nem csak a Detroit drukkerek, hanem senki se szeretne.

Tipp: Hazai gólok 2,5 felett 1.57


Tampa Bay Lightning2.50  döntetlen4.00  Washington Capitals2.50
Két Stanley-re esélyes csapat találkozik egymással ám egyelőre nem teljesen olyan a szezonjuk, mint a tavalyi.

A Caps tavaly tönkrevert mindenkit, most meg a hatodik helyen állnak a konferenciában és nem megy még annyira a szekér, mint ahogy azt elvárták a drukkerek. Most is két vereség után látogatnak a Tampához, ami nem mindig szokott jót tartogatni. Egyetlen fontos sérültjük van, aki T.J. Oshie. Ő biztosan nem lép majd pályára a Lightnings ellen, így hát ismét a Backström, Ovechkin és Kuznetsov hármastól kell azt várni, hogy szállítsák a győzelmet a fővárosiaknak.

A Tampa még a Washingtont is alul tudja múlni, ugyanis ők a nyolcadik helyen állnak és zsinórban négy meccse képtelenek nyerni. Ők egyértelműen Kucherovban bízhatnak, aki a 28 pontjával második a liga pontlistáján. Na, meg azért is ő, mert Stamkos sérült, de mellette még Callahan és Stralman is az.

 Meghatározó játékosok hiányoznak tehát a hazaiak oldaláról és ez rányomhatja a bélyegét a meccsre. Nem lesz egyszerű dolga egyik csapatnak sem, de valakinek megszakad a nyeretlenségi szériája.

Tipp: Kucherov pontot szerez 1.45