Nagy lehetőség előtt a Blackhawks


Chicago Blackhawks2.05  döntetlen3.75 Tampa Bay Lightning3.35

Ismét sikerült meglepni Floridában a Tampát, hiába volt Bishop a kapuban. Egy óriási kapus-védő hiba után szerzett vezetést a Blackhawks az utolsó meccsen Sharp jóvoltából. A második harmadban még Filppula egyenlített, de megint a harmadik harmadban jött a dráma, amikor Vermette-nek sikerül a kapuban találni és ezzel újra vezetéshez juttatta a vendégeket. Meg is őrizték ezt az előnyt és elképzelhető, hogy az egyébként szurkolásra nem igen alkalmas közönség, utoljára látta a szezonban hazai pályán kedvenceiket.

Van még esély, csak épp a szeles városban kell nyerniük, ami még egy alapszakasz meccsen is nehéz, nemhogy a finálé hatodik meccsén. Bár egyszer már sikerült a párharcban, de azóta nem sok jó pillanata volt a Tampának.

A Lightning sztárja, Steven Stamkos nem hozza azt a kiemelkedő teljesítményt. Mázlija, hogy előlépett a playoffban Kucherov (aki megsérült az előző meccsen, de mégis utazott Chicagóba), valamint a ponttáblázatot is vezető Tyler Johnson.

A lehetséges döntő mérkőzés előtt a kapusok nem is állhatnának máshogy, mint mindegyikük 92%-on, hogy még véletlenül se lehessen dönteni közöttük ki volt a jobb a playoffban. Bishopnak viszont három shutoutja van, míg Crawfordnak csupán egy.

Nézzük a Chicagót, hiszen mégis csak ők nyerhetik meg ma éjjel a Stanley-t. Brutál erős első soruk van és ez abból is látszik, hogy Toews és Kane 21, Keith pedig 20 ponttal áll. Keith plusz-mínusz mutatóban is elképesztő a maga +15-jével. Az alapszakasz nem a Chicagóé volt, de a rájátszásra nagyon összekapták magukat és a végső győzelem kapujában állnak, ráadásul hazai pályán lehet övék a kupa.

Tipp: Gólok 5,5 felett @ 2.25