Nagy csatákat hoznak a hetedik meccsek


Dallas Stars2.45  döntetlen3.75  St. Louis Blues2.70
A két csapat párharca 3-3-mal áll jelenleg. Sikerült tehát kiegyenlítenie a Dallasnak, pedig a Blues lezárhatta volna otthon ezt a szériát, de nem tudták, mivel a Stars három gólt is ütött a hatodik meccs első harmadában ezzel elég nehéz helyzetbe sodorva a kékeket a maradék 40 percre. Nem is sikerült behozni a hátrányt. Steen és Berglund góljai nem voltak elegek, így 2-3-ra nyert a Dallas és hazai környezetben ejthetik ki ellenfelüket.

Tegyük hozzá, hogy Brian Elliot elég ramatyul teljesített a Blues kapujában az első harmadban és ennek csere is lett a következménye. Jake Allen állt be a helyére, aki nem kapott utána már gólt. A másik oldalon pedig Lehtonen őrizte a kaput, aki majdnem 95%-kal védett. Itt dőlhetett el ez a meccs.

A Dallas úgy teljesít így, hogy az egyik legjobb játékosuk Tyler Seguin az egész rájátszást kihagyta eddig és nem valószínű, hogy egy hetedik meccsen dobnák be először sérülés után. Viszont a másik sztárjuk, Jamie Benn vezeti a pontlistát a playoffban, Brent Burns-szel holtversenyben.

A mérkőzés esélyese a Dallas a hazai pálya miatt, hiába játszottak eddig hatból hármat ott és nyert kettőt a St. Louis.

Tipp: Benn gól @ 2.85


San Jose Sharks2.05  döntetlen3.85  Nashville Predators3.35
Akár gondolkodás nélkül behúzhatjuk erre a meccsre a hazai győzelmet. A San José Sharks és a Nashville csatája is szintén 3-3-ra áll, de az érdekesség, hogy a párharcban mindig az éppen aktuális hazai csapat nyert.

Legutóbb épp a Predators volt otthon és nagy küzdelemben, hosszabbítás után sikerült legyűrni a San Josét. Így van még egy esélye a Nashville-nek, akik már az első fordulóban is egy hétmeccses Ducks elleni csatából érkeztek. Aki itt nyer, az a Dallas – St. Louis párharc győztesével játszik a döntőért.

A hazaiak leginkább Brent Burnsben és Joe Pavelskiben bízhatnak, míg a Nashville oldalán Colin Wilson egyelőre a pontgyártó. Pavelski már nyolc gólt ütött ebben a rájátszásban és ezzel második a góllövőlistán.

A kapusok teljesítménye egyelőre nem az igazi. Martin Jones a Sharks hálóőre és Pekka Rinne a másik oldalról egíaránt 91,7%-kal véd a playoffban. A meccsenkénti kapott gólátlagban egyelőre jobb Jones, de Rinne több meccsen is lépett pályára.

Nagy csata és igazi NHL-es, rájátszásos, hetedik mérkőzéses hangulat várható a jégen.

Tipp: Sharks gólok 2,5 felett @ 1.81