Mire megy a Colorado a ligaelső ellen?


LA Kings2.02  döntetlen3.85  Ottawa Senators3.35
A Colorado meccs előtt nézzünk meg egy másik párharcot is, ami a botladozó Kings és az egyelőre rájátszást érő helyen lévő Senators között zajlik majd.

A Los Angeles a kilencedik helyen tartózkodik a Nyugati Konferenciában, de akár a 11. is lehetne holtverseny miatt. Az utolsó négy meccsükből hármat buktak, ami egy kisebb hullámvölgyet jelent, hiszen előtte meg ötöt nyertek egyhuzamban.

A szezon elején hamar belerúgott a sors a Kingsbe, hiszen bizonytalan időre lesérült Jonathan Quick, az elsőszámú hálóőrük. Az ő szerepét pedig Zatkoff és Budaj próbálja pótolni kisebb-nagyobb sikerrel. Budaj 23 meccs alatt 90,9%-kal védett, míg Zatkoff hat meccset játszott összesen és azokon egy 88,7%-os mutatót sikerült összehoznia. Ezek a számok jóval Quick teljesítménye alatt vannak.

A Kings egyik égető problémája, hogy az emberelőnyös játékokat nem tudják kellő eredményességgel kihasználni. Az ilyen szituációknak mindössze 13,6%-át tudják gólra váltani. Valamint csak a huszadik legtöbb gólt ütik a ligában, annak ellenére, hogy viszonylag sokszor jutnak el az ellenfél kapujáig.

A vendégek jelenleg a hatodikak Keleten, de mire pályára lépnek már lehet lejjebb csúsznak, hiszen a Capitals beelőzheti őket addigra. A Senators az utolsó öt meccséből csupán kettőt nyert meg, de akkora gond nincs, hiszen nemrég volt egy négymeccses győzelmi sorozatuk is. Idén egyszer már játszottak a Kings ellen és akkor a kanadaiaknak jött ki jobban a lépés: 2-1-es sikert arattak Smith és Stone 7 másodperccel a vége előtt lőtt góljának köszönhetően. Az a találkozó se volt sétagalopp most meg ráadásul idegenbe mennek.

Tipp: Hazai 2.02


Montreal Canadiens1.75  döntetlen4.05  Colorado Avalanche4.25
Egyelőre borzalmas szezonja van a vendégeknek. Az előző meccsükön a Boston ellen egy hatmeccses nyeretlenségi szériát sikerült megállítaniuk, de úgy, hogy nem ők voltak a jobbak a találkozón. Majdnem tízzel többet lőtt kapura a Bruins, csak mondhatni nem volt náluk kapusteljesítmény.

Ha most nem nyer a Colorado, akkor akár az utolsó helyre is kerülhet a konferenciáján belül, ami óriási blama lenne, ahhoz képest, hogy tavaly a rájátszás kapujában buktak el. Persze van még idő megindulniuk, hiszen a playoffot érő hely csak nyolcpontnyira van, de minél tovább tart a vesszőfutásuk, annál nehezebb felzárkózni.

Most is viszont egy elég kemény meccs jön számukra, ugyanis a Keleti konferencia és az egész liga éllovasához látogatnak, a Montreal Canadienshez. Akiknek szintén kell a győzelem, ha szeretnék megőrizni minimális előnyüket a Penguins – Rangers kettőssel szemben.

Az Avalanche legnagyobb hiányzója Landeskog, aki már tíz mérkőzést kényszerült kihagyni, míg a másik oldalon a Montreal elvesztette 6-8 hétre az idei ponttermelőjét, Alex Galchenyukot. De mellette még Desharnais és Pateryn is ennyi kihagyásra számíthat. Ők hárman mind a napokban sérültek meg.

Viszont a kissé hiányos kanadai csapat így is életveszélyes lehet a Colorado számára. Nem véletlenül lövik az ötödik legtöbb gólt és kapják az ötödik legkevesebbet a ligában.

Tipp: Hazai 1.75