Mi folyik Floridában?


Buffalo Sabres2.85  döntetlen3.60  Florida Panthers2.30
A NY Rangers és a Montreal gyengélkedése miatt új csapatok léptek a Keleti konferencia első helyeire. A Washington toronymagasan (9 ponttal elhúzva) vezet és utánuk az a Florida jön, mellyel nem igazán számolhattunk az év elején. Mégis már a kilenc meccset nyertek zsinórban és nem akarnak leállni.

Ez talán a jó védekezésüknek és Roberto Luongo formájának tudható be: 39 mérkőzés alatt 84 gólt kaptak csupán, ami a harmadik legkevesebb a ligában. Luongo majdnem 93%-al véd.

Azért dicsérjünk meg mást is; nevezetesen Jaromir Jagrt, az NHL nagy öregjét, aki 28 ponttal a csapata élén van, és hatalmas érdemei vannak abban, hogy ott van a második helyen a Florida.

A hazaiak négy vereség után fogadják a pompás formában játszó ellenfelet, így nem sok jó juthat nekik. O’Reilly hiába van már 33 ponton, nem tud feljebb lépni a Sabres. A Keleti Konferencia utolsó előtti helyén állnak. Még kell pár év és pár játékos ennek a Buffalónak, hogy rájátszásról beszélhessünk. Jack Eichel egyébként, akit idén ½-esként választott a Buffalo, már 25 pontnál jár, viszont majdnem 40 meccs után tőle is többet vártak.

Tipp: Buffalo 2,5 gólok alatt @ 1.64


New York Rangers2.38  döntetlen3.85  Dallas Stars2.60
Hiába futja rosszabb formáját a Rangers, azért tavaly mégiscsak pontrekorddal nyerték a Konferenciájukat és most is az ötödikek. Szerencséjükre a Nyugati első Dallas is botladozni kezdett és két vereséggel megy a Madison Square Gardenbe. Tyler Seguinék egy 11 gólos meccsen szenvedtek vereséget a Rangers városi riválisa ellen, az Islanders otthonában. Utolsó hat mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni, de még így is ők a liga legtöbb ponttal álló csapata.

Jamie Benn vezeti a góllövő listát 24 találattal, de Seguin is ott lohol mögötte huszonhárommal. Asszisztoknál is csak egy a differencia köztük. Toronymagasan a legtöbb gólt lövi a Dallas a ligában (3,49 / meccs) és az emberelőnyöket is jól használják ki (22,9%). Tehát nehéz dolga lesz a Rangersnek.

A hazaiak szépen lecsúsztak az élről, pedig a szezon elején még valamikor a tavalyi fényükben tündököltek. Utolsó tíz meccsükből csupán hármat sikerült hozni. Utoljára épp a feltörekvő Florida játszotta le őket 3-0-ra. Még nincs akkora gond, hogy most mindenképp össze kell magukat kapniuk, de ha így folytatják, bizony megszenvedhetnek majd a rájátszásért. Jelenleg is csak négy pontra van tőlük a kilencedik, playoffot már nem érő pozíció.

Tipp: Seguin gól @ 2.60

Eredő odds: 4.26