Megtáltosodott a Pittsburgh


Pittsburgh Penguins2.18  döntetlen3.85  Nashville Predators3.00
Mióta kidőlt a hazaiak egyik legjobbja (Evgeni Malkin) azóta kilenc mérkőzést vívtak a Pingvinek és ebből nyolcat be is húztak. Volt egy hat meccses győzelmi sorozatuk is, aminek a New Jersey vetett véget.

Crosby elképesztő formában játszik. A Rangerst is az ő hosszabbításos góljával sikerült legyűrni két fordulóval ezelőtt. Persze azért a New York-i gárda még előttük jár a tabellán, bár elég sűrű a mezőny és bármi megtörténhet. Pár fordulóval ezelőtt még a 7-8. helyen vitézkedtek pittsburghiek, most pedig már harcban vannak a konferencia második helyéért.

Azért csak a második helyért, mert időközben a Washington Capitals behúzta az alapszakaszt. Tehát ha a döntőig menetelnek is, ők lesznek pályaelőnyben.

Malkinon kívül sajnos van még sérültje a hazaiaknak, mégpedig: Dumoulin, Maatta, Scott Wilson és Kevin Porter sem tud segíteni a csapatnak. A sok sérült ellenére elég jól megy a csapatnak és készülhetnek a Nashville oldalán a védők, illetve Rinne, hiszen a Penguins lövi kapura a legtöbbet meccsenként.

A Predátoroknak pont rosszkor jön a kiváló formában lévő Pittsburgh, hiszen az elmúlt két meccsükön veszítettek. Bár a rájátszásért kaparó Coloradótól és a konferencia első Dallastól kaptak ki, ami annyira nem nagy gond, de ezekkel visszacsúsztak a hetedik helyre, ami rosszul jöhet a rájátszásban, ha ott is maradnak.

A Nashville-nél sérültek nincsenek, szóval ez nem fogja őket hátráltatni, de nehéz lesz megállítani a Crosby által vezetett gárdát.

Tipp: Crosby gól @ 2.50


Dallas Stars1.70  döntetlen4.15  Arizona Coyotes4.45
Öt-öt meccse van hátra a St. Louis Blues – Dallas Stars párosnak. Ezen az öt meccsen kell eldönteniük, hogy melyikük fog a Nyugati konferencia élén végezni.

Ehhez eggyel közelebb léphet a Dallas egy viszonylag könnyebb mérkőzéssel. Az Arizonának már nincs esélye bejutni a playoffba, ráadásul sérültjeik is vannak bőven. A legfontosabb Shane Doan csapatkapitány, aki viszont úgy fest, hogy erre a mérkőzésre már pont visszatérhet. A Coyotes legjobbja idén a fiatal svéd, Ekman-Larsson, aki egyelőre 19 góllal és 32 gólpasszal járult hozzá a vendégek szezonjához. Nagy jövő várhat a még mindig csak 24 éves játékosra.

A hazaiak az utolsó hat meccsükből ötöt megnyertek, viszont az az egy vereség pont az Arizona ellen jött össze: hat napja 3-1-re kaptak ki a Coyotes jegén. Sok volt az a 16 perc kiállítás a Dallas részéről, de mégsem azzal kaptak ki (abban csak elfáradtak), hanem az utolsó harmadban egy emberhátrányos góllal sikerült alulmaradniuk.

A Stars egyik ásza, Tyler Seguin még mindig nem tért vissza. Egy darabig még nem is fog, de akár már a jövő héten elkezdhet újra korcsolyázni achilles sérülése után. Addig is Jamie Bennen a sor, hogy az első helyen vezesse be a Dallast a playoffba.

Tipp: Benn gól @ 2.35