Már a konferencia döntőknél tart az NHL


Tampa Bay Lightning2.65  döntetlen3.85  Pittsburgh Penguins2.45
A Keleti konferenciában a Pittsburgh-nek sikerült kiejtenie a végső győzelemre is esélyes Washingtont egy hatmeccses párharcban. Ezzel szemben a Tampa Bay viszonylag könnyen tudta le a New York Islanders csapatát, hiszen összesítésben 4-1-re nyertek.

Érdekesség, hogy a Keleti és a Nyugati konferencia második és hatodik kiemeltje játszik a Stanley-kupa döntőért (Nyugaton San José – St. Louis párharc van).

Már túl vannak a csapatok két mérkőzésen és a Pittsburgh egyből az első találkozón elvesztette a pályaelőnyét: 3-1-re nyert a Lightnings Killorn, Palat és Drouin góljaival. Viszont nagy veszteség érte őket az első harmadban, ugyanis megsérült az elsőszámú kapusuk, Ben Bishop, akit Andrei Vasilevski váltott és ketten együtt összehoztak az első meccsen egy 97%-os mérkőzést, egészen pontosan 35 lövésből csupán egyet engedtek be.

Vasilevski kezdett a második mérkőzésen a Tampa kapujában, ugyanis Bishop még nem tudott jégen edzeni hétfőn és volt még egy fontos hiányzója a vendégeknek, Ryan Callahannek influenza miatt kellett kihagynia a meccset. Mozgalmas első harmad keletkezett, hiszen elhúzott a Penguins 2-0-ra, de a Tampa nem akart gól nélkül levonulni az első játékrészről így három és fél perccel a vége előtt, az egyébként szintén sérüléssel küszködő Stralman szépített. Majd Drouin az utolsó percben még ki is egyenlített.

Utána jött két gól nélküli harmad, így a rendes játékidő után döntetlennel vonulhattak le a csapatok, hogy a hirtelen halálként emlegetett hosszabbításban eldőljön a találkozó. El is dőlt. Ráadásul sokat nem kellett várni, ugyanis a Pingvinek kapitánya, Sidney Crosby 40 másodperc után betalált és 1-1-gyel utazhatnak a Tampa arénájába két meccsre.

A második mérkőzésen majdnem kétszer annyit lőtt kapura a Pittsburgh, mint a Lightnings. De a Pittsburgh az egyik legtöbbet lőtte kapura az alapszakaszban is, szóval felköthetik a nadrágot a Tampa védői és Vasilevski is, mert Crosby-ék nem fognak leállni. Phil Kessel (PIT) gyűjtötte egyébként a legtöbb pontot a két csapatból a rájátszásban (14), akit Tyler Johnson (TB) követ 13 ponttal.

Tipp: Tyler Johnson gól @ 3.90