Ma eldől, ki jut tovább


Boston Bruins1.70  döntetlen4.25  Ottawa Senators4.30
Sikerült legyűrniük a Detroitot hazai pályán a Bocsoknak egy 5-2-es végeredménnyel. Krugot választották a meccs emberének, aki egy góllal és két assziszttal járult hozzá csapata győzelméhez. Elképesztő fontos mérkőzés volt és szó szerint lejátszották a Red Wings-et a pályáról. Több mint kétszer annyit lőttek kapura, mint ellenfelük.

Mai ellenfelük, az az Ottawa, akik legutóbb a Florida győzelmi sorozatának vetettek véget. Az idei alapszakaszban háromszor játszottak egymás ellen, és ami nem jó jel a Bostonnak, hogy ebből kettőt a Szenátorok nyertek. Plusz, ha azonos pontszámmal végeznének, mint a Detroit, akkor ők kerülnének hátrább a divízión belüli eredményeik miatt. Ha biztosra akarnak menni, akkor muszáj nyerniük. Ha lehet ilyet mondani az NHL-ben, nekik lesz a legkönnyebb dolguk a három csapat közül.

Tipp: Bergeron gól @ 2.67


NY Rangers2.80  döntetlen3.90  Detroit Red Wings2.25
Az utolsó mérkőzését játssza már a New York-i alakulat is és mivel kikaptak két napja a városi rivális Islanders-től, ezért visszacsúsztak az ötödik helyre és elképzelhető, hogy ott is maradnak, mivel a negyedik Islanders-nek még két meccse van hátra.

Legalább egy pontot kéne szereznie a Detroitnak és ez nem tűnik lehetetlennek, hiszen az idei egymás ellen vívott párharcaik mindig túlórában dőltek el. Egyszer a Red Wings, egyszer a Rangers javára.

Zetterbergék szépen csődöt mondtak támadásilag a Bruins ellenében. A 15 kapura lövés édeskevés egy NHL meccsen és az is csoda, hogy ütöttek belőle két gólt. A Rangers pedig hiába lőtt a másik New York-i gárdának 37-et a kapu felé, Greiss kivédte a szemüket és összehozott egy 97,3%-os védési mutatót.

Kis árnyékot vet a meccsre Zuccarello, Stallberg illetve Abdelkader sérülése. Előbbi kettő biztos nem fog játszani a hazaiak oldalán. A detroiti szélsőt pedig valahogy össze kéne rakni, mert minden hiányzó súlyos veszteség ebben a helyzetben, amiben ők vannak.

Hiába várják a vendégek a legjobb pozícióból ennek a hármas párharcnak az utolsó felvonását, ha nem teljesítik a feladatukat; vagyis a pontszerzést.

Tipp: Vendégek 1,5 gól felett @ 1.23


Philadelphia Flyers2.25  döntetlen3.90  Pittsburgh Penguins2.80
A kilencedik helyről vág neki az utolsó fordulónak a Phily és talán nekik lesz a legnehezebb dolguk. Hiába várják ők a még rájátszásért hajtó hármasból egyedül hazai környezetben ellenfelüket, ugyanis a Crosby vezette Pittsburgh jön hozzájuk, akik mostanában nem nagyon találnak legyőzőre. Legutóbb a Washingtont is megverték hosszabbításban, épp a már említett csapatkapitányuk mindent eldöntő góljával. Azzal a győzelemmel már hét nyert meccsnél járnak zsinórban és talán nem akarják beszennyezni az alapszakasz végét egy vereséggel.

A Flyers a mumusa volt a Pingvineknek, de ennek idén véget vetettek a csapatok. Az idei első meccsük előtt a Flyers nyerte az utolsó nyolc találkozójukat. Na, hát ebből mára már csak egy szép emlék maradt, hiszen idén hármat játszottak egymásellen és kivétel nélkül mindet a Pittsburgh nyerte. Ráadásul 14 gólt ütöttek ezalatt a három óra alatt 7 ellenében. Hat napja játszották az utolsót, amikor egy hatossal sikerült Mason kapuját megáldaniuk.

Ezért van a legnehezebb dolga a Philadelphiának. Crosby-éknak mindegy, hogy hol játszanak, kevés olyan ellenfél van jelenleg, akik ellen nem ők lennének az esélyesei a találkozónak.

Tipp: Crosby pontot szerez @ 1.45