Lavina zúdul a Bocsokra


Colorado Avalanche2.20  döntetlen3.85  Boston Bruins2.85
A szünetben a Colorado nem mozgolódott sokat. Csupán elcserélték a legjobbjukat Brian O’reilly-t a Buffalo Sabres csapatába néhány draft cetliért. Valamint megszerezték a már veterán Francois Beauchemint a védvonalba.

Hogy mi várható tőlük idén? Talán rájátszás, ugyanis tele vannak fiatal sztárokkal és egy remek kapus őrzi a ketrecet Varmalov személyében.

Eddig két mérkőzést játszottak le és egyet elbuktak a Minnesota ellen, de után egyből javítottak és 6-3-as arányban püfölték el a Dallast. Most pedig azokat a Bocsokat fogadják, akiket lassan át kell keresztelni Macikra.

Különös lépéseket hozott a Boston vezetősége a nyár folyamán, hiszen elküldték Dougie Hamiltont Calgaryba és Milan Lucicot (!) a bostoni alakulat egyik meghatározó személyiségét Los Angelesbe. Ahol már meg is mutatta azt, amihez nagyon is ért.

Ezekkel a cserékkel három első körös picket kaptak a következő évekből. Majd kiderül, hogy a két rájátszás csapat cetlijeivel mire mennek majd.

Tavaly kihagyták a Bocsok a playoffot és a keretet sem fiatalították. Zdeno Chara 38. életévét tapossa és már tavaly se volt az igazi pláne, hogy tele volt sérülésekkel a szezonja. Ráadásul Rask a kapuban nem nyújtott maradandót múlt évben.

Nekik ez már a negyedik mérkőzésük lesz és az első idegenbeli. A vicc az, hogy ez még talán jól is jön a számukra, ugyanis mind a három mérkőzésüket elbukták otthon. Három találkozó alatt 16 gólt kaptak a saját arénájukban. A Colorado már tavaly is megverte őket kétszer és minden adott hozzá, hogy ez most is sikerüljön.

Tipp: Landeskog gól @ 3.80


Anaheim Ducks1.72  döntetlen4.10  Arizona Coyotes4.20
A Kacsák nem tétlenkedtek az uborkaszezonban. Ahogy feljebb említettem elbúcsúztak Beauchemintől, aki öt évet húzott le ott, de azt a 13,5 millió dollárt, amit az Avanlanche kínált nem akarta nem elfogadni három évre. A helyére hozták Kevin Bieksát. Elcserélték Emerson Etem-et a Rangers Chris Hagelinjáért, ami jó csere volt, de emellé még elbukták Beleskey-t is, aki szabadon igazolható lett és pont a Colorado szerződtette őt.

A legérdekesebb lépésük Ryan Kesler újraigazolási volt: 41,25 milliót kap majd hat évre. Kesler egy kiváló játékos, de 2011 óta nem szerzett többet 50 pontnál egy szezon során. Viszont remekül hozza a bulikat, jól védekezik, és sokat ütközik. Ám ahogy mondják; egy jó játékos egy rossz szerződéssel az rossz játékos. Közel hét milliót fog kapni évente úgy, hogy a 31-et tölti már az évek számában.

A Ducks egyébként nem néz ki rosszul. De hát hogyan is nézhetne ki a tavalyi nyugati konferencia győztese? Már majdnem kész az új Stanley győztes csapat! Elképzelhető, hogy csak Khubodin kellett nekik – egy jó kapus, akit a Carolinatól igazoltak.

Még nem indultak be azért teljesen, 2/2 vereség, de az egyik legalább büntetőkkel. Bezzeg az ellenfél még 100%-os, de hát itt ki fog lyukadni a lufi, ha minden igaz.

Hiába verték meg a Pittsburghöt és a Los Angelest is a Coyotok ebből idén sem lesz rájátszás.

Az övék volt a harmadik cetli a drafton, ami Dylan Strome játékjogát eredményezte. Megspékelték még pár veteránnal a csapatot, de ami tényleg előrelépés lehet az a szabadúszók átigazolási határideje előtt igazolt Antoine Vermette és Zbynek Michalek lehet. Ja, és egy trade keretében ide került Chris Pronger is.

Vannak tehetségek a keretben, mint például Oliver Ekman-Larsson és jó is lesz ez a csapat egy nap, de nem ez a nap az.

Tipp: Első harmad Ducks @ 2.38

Eredő odds: 9.04