Lássuk a medvét!


Boston Bruins2.45  döntetlen3.80  Tampa Bay Lightning2.55
Azonos pontszámmal áll a két csapat a konferenciájuk negyedik és ötödik helyén. Tehát ha most érnénk be a playoffba, már kezdhetnék a négy győztes meccsig tartó párharcukat. Persze addig még várni kell, hiszen még hátra van húsz meccs az alapszakaszból.

Kezdjük a vendégekkel, akik a liga egyik legjobb formájában érkeznek Bostonba. Az utolsó öt meccsüket nyerték, bár ütős csapatnak az ellenfeleik közül talán csak a Pittsburgh-öt lehet nevezni. A dicsőséget ne vegyük el tőlük, hiszen nehéz ötöt zsinórban nyerni az NHL-ben és egyébként is egy bajnokesélyes gárdáról beszélünk, amely tavaly a döntőig jutott.

A csapatkapitány Steven Stamkos szabadon igazolható lesz a nyáron és elképzelhető, hogy távozik majd Tampa Bayből nyolc év után. A Lightning mégis vérprofin játszik mit sem törődve azzal, hogy elvesztheti a legjobbját.

Stamkos és Kucherov vezeti egyébként a házi pontlistát 49-49 ponttal, utánuk jól lemaradva Victor Hedman. Lehet itt is összekaparnak pár pontot, hiszen a Boston az egyik legrosszabb, ha hazai pályán kell játszaniuk (13. Keleten). Kapusposzton sem állnak rosszul: Bishop épp egy shutouttal érkezik ma ide, hiszen a New Jersyet nullázták az utolsó meccsen.

Nehéz dolga lesz tehát a Bocsoknak, de azért ők is két magabiztos győzelmet tudhatnak maguk mögött. A Pittsburgh-öt 5-1-re, a Carolina-t pedig 4-1-re verték. Ne feledjük el, hogy a Washington – Dallas duó után ők lőtték a legtöbb gólt. Ez a jó emberelőnyözésüknek is köszönhető (22,1%) és a több, mint 31 kapura lövésüknek. Nem is csoda, hogy ilyen jól állnak a játékosaik a ponttáblázaton: Bergeron 53, Marchand, Eriksson és Krejci pedig 48-nál jár már.

Idén eddig kétszer játszott egymás ellen a két csapat: egy négy és egy kilencgólos találkozót láthattunk, hol az egyik, hol a másik győzelmével.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.60


Vancouver Canucks3.05  döntetlen3.85  San José Sharks2.10
A San José balszerencséjére pont akkor találkoznak a Vancouverrel, amikor azok kilábaltak a négymeccses nyeretlenségi sorozatukból és az utolsó két (győztes) találkozójukon öt-öt gólt vágtak ellenfeleiknek.

Viszont még így is a Sharks az esélyese a mérkőzésnek. A hetedik helyen állnak Nyugaton és úgy tűnik, hogy idén nem fogják elrontani és bekerülnek a playoffba. Még a hazaiak is versenyben vannak érte, de jó nagy csoda kéne hozzá, hogy bejussanak. Ők a tízedikek és egy 8-10 pontra vannak a nyolcadik helytől, de hátra van még 22 meccsük, amiből persze bőven behozható ez a hátrány. Lehet már el is kezdték a csodálatos menetelést, hiszen a San José lehet zsinórban a harmadik áldozatuk.

Bartkowski, Etem és a Sedin testvérek is rendkívül jó formában vannak, szóval fel kell kötnie a Cápák védőinek a gatyát. De mégiscsak jobban hangzik az a Pavelski – Thorton – Burns pontgyártó trió, akik a vendégek oldalán vannak.

Tipp: Pavelski gól @ 2.50