A Kings megpróbálja a lehetetlent


Edmonton Oilers2.23  döntetlen3.90  LA Kings2.85
Kilenc pontra vannak a vendégek a rájátszást érő helytől és már csak nyolc találkozójuk van hátra, amin a megszerezhető pontok száma 16. Matematikailag van még esélyük a rájátszásba jutni, de ehhez nem elég, ha minden hátra lévő meccset megnyernek, a St. Louis Blues vagy a Nashville teljes fokú leolvadása is szükséges.

Egyelőre úgy fest, hogy hiába Jeff Carter jó szezonja (61 pont), idén nem kerül rájátszásba a Kings. Ez nem Los Angeles város éve. Az NFL-es Rams is leégett idén, az NBA-ban pedig konferenciautolsó a Lakers. Egyedül a Clippers juthat majd be a playoffba.

Az ellenfél az idén megtáltosodó Edmonton Oilers. Fix playoff helyük lesz, jelenleg ötödikek keleten, de lehet ez még jobb is, hiszen a Sharks nagyon rossz formában van előttük, míg az Oilers az utóbbi hét meccséből hatot megnyert és az egyik pont a Kings ellen sikerült. Az a találkozó tíz napja volt mindössze, az eredménye pedig 2-0 lett az Oilers javára. Az Edmonton pontgyárosai akkor is jeleskedtek: Connor McDavid és Draisaitl is gólpasszokkal járult hozzá a győzelemhez.

McDavid ráadásul vezeti az NHL kanadai pontlistáját, hat egységgel előzi meg Sidney Crosbyt. Az Oilers az utolsó két meccsét a ligautolsó Colorado ellen vívta, mind a kettőt megnyerte és ezeken 11 gólt ütöttek.

Tipp: Hazai -1,5 @ 3.25


Vancouver Canucks3.75  döntetlen3.90  Anaheim Ducks1.88
Ez is egy nyugati párharc, de itt már csak a vendégeknek van veszítenivalója. A Ducks a legutóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert és remek hajrával felküzdötték magukat a harmadik helyig (bár ehhez nagy segítséget nyújtott a San José Sharks együttese, amely zsinórban hatot bukott). Ha nem állnak le, akkor akár a Chicagoról leszakadó Minnesotát is utolérhetik, hiszen már csak két pontnyira, vagyis egy győzelemnyire vannak és mind a két csapatnak hét találkozója van hátra az alapszakaszból.

A Vancouver a tizenkettedik helyen áll a nyugati konferenciában és már esélyük sincs bejutni a playoffba. Nem is csoda, ugyanis a fél csapat sérült – jelenleg 11 játékosuk van a sérültlistán, ebben a tekintetben ők a „legjobbak”.

Ez is közrejátszik abban, hogy a Canukcks legutolsó tíz találkozójából csak kettőt tudott megnyerni. Azokat viszont pont a nyugati első és második helyezett ellen húzták be. Most érkezik a harmadik helyen álló Anaheim és ha marad ez a séma, akkor őket is levadássza a Vancouver.

Ehhez azonban lesz egy-két szava a Ducksnak, akik egutóbb a NY Rangersnek vágtak hatot. A Canucks sem jelenthet számukra nagy akadályt, át kell rajtuk lépni, hogy utolérhessék a Minnesotát.

Tipp: Getzlaf gólt szerez @ 4.50