Képes lehet rá a Florida?


Florida Panthers 2.05 döntetlen 3.80 Winnipeg Jets 3.20

Még mindig a második helyezett a Washington mögött a Panthers. Floridában tavaly még osztogatták a jegyeket, hogy legyen valaki az arénában, idén pedig elkezdtek járni a szurkolók. Nem is csoda, hiszen régen volt ilyen magasságokban a franchise.

Igazi csapatként üzemelnek a hazaiak, hiszen a játékosaik szépen elosztják a pontokat egymás között. A még mindig fiatalosan mozgó Jaromir Jagr vezeti a házi pontlistát 41 egységgel, de Huberdeau is csak egy ponttal marad el tőle.

A kapusuk is kitesz magáért. Roberto Luongo 92.4%-kal véd és már négy shutoutja is volt. Az utolsó meccsen (a San José ellen) nem ő védett, hanem helyettese, Montoya, de ő is csak két gólt kapott. Ám ez mégse volt elég a győzelemhez, csak a pontszerzéshez, ugyanis büntetők után kikaptak a Párducok.

A vendégek is egy szétlövéses vereség után érkeznek a mai mérkőzésre. Csak ők a Tampa Baytől kaptak ki végül 6-5-re. Nem sok esélyük van a playoffba jutni. Csoda kell, hogy történjen, hiszen így is tíz pontra vannak az utolsó rájátszást érő nyolcadik helytől, és náluk jobb csapatok is vannak még lemaradó helyeken.

Mind a két oldalon vannak sérültek. A vendégeknél például Mark Stuart, aki törött kéz miatt fog kihagyni pár hetet, a Floridánál pedig Barkov kihagyta az előző meccset és kérdéses még ma is a játéka.

Tipp: Jagr pontot szerez @ 1.65

Ottawa Senators 2.60 döntetlen 3.85 Detroit Red Wings 2.40

Az Ottawa gyengécske szezont fut, a tavalyihoz képest. Bár az előző idényben is körülbelül ilyenkor kezdtek belehúzni, majd végül sikerült elcsípni a playoff helyek egyikét.

Lehet, most is ilyesmire készülnek, ugyanis az előző két mérkőzésüket megnyerték. Bár „csak” a Carolina és a Buffalo voltak az ellenfelek, akik szintén nem képviselnek hatalmas erőt a ligában.

Azért Erik Karlsson szépen teljesít a 65 pontjával (abból 54 gólpassz és vezeti is a listát), ezzel a negyedik a kanadai táblázaton, Kane, Benn és Seguin után. Nem véletlen, hogy ennyi pontja van a védőnek: az Ottawa a hatodik legtöbb gólt lőtte a ligában eddig – többet, mint aktuális ellenfelük. Mégis, a Detroit sokkal előkelőbb helyen van. Hát ez talán annak is köszönhető, hogy a Senatorsnál csupán a védekezést kéne rendbe tenni, ugyanis 180 góllal a legtöbbet nyelték be eddig.

Több mint 33 lövést engednek az ellenfeleiknek, a második legrosszabbul védekezik az emberhátrányaikat és Anderson se tud így olyan hatékonyságot hozni, ami kiemelkedő lenne (91.7%).

Szerencséjük lehet a hazaiaknak, mert a Red Wings nem a legjobb formájában érkezik. Egy elég fontos láncszem hiányzik Niklas Kronwall személyében a bekksorból, és így nem az igazi a Detroit védekezése. Az utolsó két meccsükön tíz gólt kaptak, és kevés volt a négy lőtt gólt a pontszerzéshez. Közepes teljesítménnyel ott vannak a keleti konferencia hatodik helyén, viszont ha sokáig lacafacáznak, lecsúszhatnak hamar. Már csak két ponttal vannak a kilencedik pozíció előtt.

Tipp: 4.5 gól felett @ 1.53