Keleti oldal-nyugati oldal


New York Rangers2.00  döntetlen4.00  Philadelphia Flyers3.30
Ebben a párharcban mindkét gárda rájátszást érő helyen várhatja a mérkőzést. A hazai együttes a negyedik helyezett a keleti konferenciában és divíziójában is, miközben az első három helyezett a Washington, Columbus, és a Pittsburgh. Így a Rangers jócskán lejjebb csúszna a kiemelések során, ha most lenne vége az alapszakasznak.

A New York-i gárda jó formában várhatja a vendégeket, hiszen legutóbbi három találkozójukat megnyerték. Kellett már ez a jó forma nekik, ugyanis előtte meg hármat elbuktad zsinórban.

A vendégek meg pont, hogy most lábadoznak egy hasonló szériából. Az előző meccsükön hosszabbításban tudták legyűrni a másik New York-i egyesületet, az Islanderst. Most még nehezebb dolguk lesz, ugyanis a Rangers tíz hellyel előrébb tartózkodik városi riválisuknál. Érdekes lehet, hogy mit kezdenek a vendégek a hazai rohamokkal, hiszen a Flyers az ötödik legtöbb gólt kapja az idei szezonban, míg a Rangers a második legtöbbet lövi. Ráadásul a kapusteljesítmény is inkább a hazaiaknak kedvez: a vendégeknél egyik kapus se tud 90%-os hatékonyságnál jobbat felmutatni.

Még az előző egymás elleni meccseikbe se tudnak kapaszkodni a Philadelphia oldalán, hiszen idén már kétszer futottak össze és mind a két alkalommal a Rangers nyert idegenben.

Talán ha Voracek és Giroux jó napot fognak ki lehet esélyük, de a másik oldalon is vigyázni kell a Zuccarello, Stepan duóval.

Tipp: Hazai -1,5 @ 2.75


Anaheim Ducks2.16  döntetlen3.90  Edmonton Oilers3.00
A nyugati konferenciában rendezett mérkőzésen nagy ütközet várható, a konferencia harmadik helyezettje fogadja az ötödiket és mindössze három pont választja el őket egymástól. Jó formában érkezik mind a két együttes a találkozóra, de talán a vendégek jobbak most. Az utolsó hat meccséből ötöt megnyert az Oilers, utoljára ráadásul kiütéses, 7-3-as sikert aratott a Calgary otthonában.

Az Edmonton játéka egyértelműen Connor McDavid köré épül, ergo csak őt kéne semlegesítenie a Ducks védelmének. Ez persze nem olyan könnyű, hiszen McDavid vezeti a pontlistát másodéves létére. Eddig 16 gólja mellett már kiosztott csapattársainak 40 gólpasszt is. Egy részét Draisaitl-nek, aki szintén remek formában játszik.

Kapusposzton elég hasonlóan teljesítenek a csapatok. A hazaiak hálóőre, John Gibson 92,1%-kal véd, míg Cam Talbot 91,9%-al. Ám Talbot több mint 200 lövéssel többet kapott kapujára, az ő hálóját vették a legtöbbször célba az idényben. Nincs tehát könnyű dolga, az ő jó teljesítménye is kell a középszerű védekezéshez.

A hazaiak oldalán a Kesler – Getzlaf – Perry trió termeli a pontokat és szállítja a győzelmeket, tehát mondhatni, hogy a megszokott nevek alkotják a Ducks motorját. Idén nem kezdtek olyan rosszul, mint az előző szezonban és már most playoffot érő helyen vannak. Ez mind szép és jó, csak most már a rájátszásban várják el a jó játékot tőlük a drukkerek.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.58