Keleti gondok


New York Rangers2.10  döntetlen3.55  Washington Capitals3.25
Gondokkal érkeznek vissza a hazaiak a Madison Square Gardenbe. A Rangersnek 3-1-es hátrányból kell megfordítania a párharcot. Nehéz feladat ez, hiszen Holtby ihletett formában véd a túloldalon.

A legnagyobb gond talán a New Yorkiak oldalán, hogy kevés gólt lőnek: 1,88 gólt átlagolnak meccsenként, ami valljuk be egy rekord pontszámmal bejutó konferencia elsőtől kicsit kevés. Ez már érezhető volt egyébként a Pittsburgh ellen is, ahol minden nyert meccsüket 2-1-re tudták csak behúzni.

A vendégek oldalán ki más, mint Ovechkin és Backstrom áll a pontlista elején, nyolc illetve hét ponttal. Akit viszont még nem lehet kihagyni a felsorolásból, az jelenleg Branden Holtby, aki 95%-os teljesítménnyel véd és csupán 1,48 gólt kap meccsenként. Nagyrészt ennek köszönheti két meccses előnyét a Washington.

Most jön tehát egy mérkőzés a Nagy Almában aztán vissza a fővárosba. Persze csak akkor, ha nem jut tovább már most a Caps.

Tipp: Gólok száma 4,5 alatt @ 1.83


Calgary Flames2.90  döntetlen3.65  Anaheim Ducks2.25
Jöhet a negyedik meccs. Az állás2-1 a Ducksnak ugyanis sikerült szépítenie az előző meccsen a Flames-nek. Gaudreau húsz másodperccel a harmadik harmad vége előtt egyenlített és egy kis hosszabbításnyi idő után meg is nyerték a meccset. A Ducks háromszor vezetett azon a mérkőzésen és nem sikerült behúzniuk.

Na, majd most! Gondolhatják a Kacsák. Perry (14 pont) és Getzlaf (12 pont) vezetik a pontlistát. Nehezen tudom elképzelni, hogy nem ők jutnak be a konferencia döntőbe majd. De a Flames mindent megtesz azért, hogy ez ne forduljon elő.

Most egy három napos pihenő után térnek vissza a csapatok a jégre, ami lehet, hogy a Ducksnak kedvezett a vereség után. Ugyan a Calgary is pihenhetett, de ők mégiscsak hat meccses párharcból jutottak tovább ide, az Anaheim meg csak négy.

A kérdés az: tarolnak-e a vendégek vagy egyenlítenek a kanadaiak?

Tipp: Első harmad 1,5 gól alatt @ 1.78

Eredő odds: 3.26