Kanadai csapatok nélkül kezdődik a rájátszás


Az egy híján a századik playoffnak úgy esnek neki a csapatok, hogy nincs kanadai együttes a mezőnyben. Ilyen utoljára 1970-ben fordult elő és mindössze ez a második ilyen eset a liga történelmében.

Végül a Detroit sorozata sem szakadt meg, ugyanis hiába kaptak ki a Rangerstől az utolsó fordulóban, a Boston megtette nekik azt a szívességet, hogy hazai pályán kaptak egy 6-1-es zakót az Ottawától. Ezt felvéshetjük, mint kanadai bosszút.


Tampa Bay Lightning2.12  döntetlen3.85  Detroit Red Wings3.15
A 25. évét kezdik meg zsinórban a playoffban a Red Wings. Óriási teljesítmény egy ilyen ligában folyamatosan a topon lenni, hiszen bármi előfordulhat. Például címvédőként nem bejutni a rájátszásba, amit a Los Angeles Kings bemutatott tavaly.

Nem lehetett kiszorítani a Detroitot, de nem kaptak könnyű ellenfelet. Bár itt már nincs könnyű ellenfél. Minden csapat playoff tempóra kapcsol, és a tövig nyomja a gázt.

A vendégek becsúsztak a nyolcadik helyen és a divízió-rivális Tampa Bayt kapták, akiknél rossz hírt közöltek a múlt héten. A Lightning csapatkapitánya és vezére, Steven Stamkos kénytelen kihagyni a szezon hátralévő részét, ugyanis vérrögöt találtak a jobb kulcscsontja környékén. Itt még nem ért véget a balszerencsék sora, Ryan Callahan hétfőn már korcsolyázott, de még nem biztos, hogy pályára lép, míg Tyler Johnson nem edzett aznap.

Még akár szerencséje is lehet a Detroitnak, hiszen egy megtizedelt Tampa Bay ellen bőven van esélyük.

Tipp: Tampa Bay 3,5 gól alatt @ 1.32


Pittsburgh Penguins2.18  döntetlen3.75  New York Rangers3.10
A Pittsburgh végül a második helyen futott be a Washington mögött. Remek játékkal zárták a szezont annak ellenére, hogy a csapat második legfontosabb embere, Evgeni Malkin sérült. Tizenhárom győzelmet és egy vereséget számlál a Penguins mióta ő kidőlt a sorból.

Egy másik fontos sérültje is akad a hazaiaknak, mégpedig Marc-André Fleury személyében. A veterán hétfőn már jégen edzett, hamarosan talán visszatérhet.

A Pittsburgh két sort is kiállíthatna a hiányzóiból, míg a túloldalon a Rangersnek csupán egy sérültje van. Mondjuk ő pont a csapatkapitány, Ryan McDonagh és az a hír járja, hogy a Pingvinek elleni szériában nem fog játszani. Kérdés, lesz-e még utána lehetősége pályára lépni, ugyanis nem lesz egyszerű négyet nyerni Crosbyék ellen.

Tipp: Crosby gól @ 2.45