Kanadai bukta


Montreal Canadiens3.40  döntetlen3.80  Anaheim Ducks1.98
A szólás szerint az első teendő egy csapatnál, hogy „végy egy jó kapust”. Ez megvolt a hazaiaknál, Carey Price évek óta jól őrzi a kaput és a liga legjobb hálóőrei közé sorolható. Viszont idén megsérült és fuccsba is ment a Montreal szezonja, mert nem volt mögötte minőségi pótlás.

Mike Condon védi Price sérülése óta a Montreal kapuját és nem valami fényesen teljesít, ugyanis 2,64 gólt kap meccsenként. Van, aki többet persze, de egy Montrealnál ez gyengének számít. De nem csak rajta múlik, hisz a támadók is elég gyatra szezon fogtak ki. Az egyik leggyengébben használják ki a helyzeteiket, mondjuk ebben a sok sérült sem segített – közülük leginkább Gallagher hiányzott a legjobban.

A Ducks érkezik hozzájuk és a Canadiens beleszaladhat egy újabb vereségbe. Az utolsó két meccsén kikapott, ráadásul az Ottawa és a Calgary lépte le őket, mindegyikük túl simán.

Az Anaheim egy kisebb hullámvölgy után megnyerte két utolsó meccsét és jelenleg az ötödik helyen áll a Nyugati konferenciában. Van pár sérültje a vendégeknek is, de úgy néz ki egyelőre, hogy tudják őket pótolni (David Perron, Nate Thompson, Sami Vatanen).

A két csapat idén már játszott egymás ellen, és nem is olyan régen. Akkor a Kacsák jegén vívtak meg és csak büntetőkkel tudtak felülkerekedni a kanadaiakon az akkori hazaiak.

Tipp: Pacioretty gól @ 3.10 

Ottawa Senators3.30  döntetlen3.85  Washington Capitals2.00
Jócskán visszavett a tempóból a Washington miután óriási előnnyel bejutott a rájátszásba. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen még így is 20 pont körüli előnyük van a második Floridával szemben.

Hatalmas pofont kaptak utolsó meccsükön a rivális Pittsburghtől (6-2) szóval biztos, hogy most javítani akarnak. És tudjuk, ha a Capitals úgy játszik, ahogy tette azt a szezon nagy részében, akkor idén senki nem fogja őket megállítani, nemhogy az Ottawa.

A Senators számára több mint valószínű, hogy elúszott a playoff a Keleti 12. helyről, pláne úgy, hogy már csak kilenc meccsük van hátra. Nem sikerült tehát megismételni a tavalyihoz hasonló, óriási hajrájukat, amivel egy kört nyertek a rájátszásban.

A vendégektől hiányozni fogJ ohn Carlson, míg a hazaiaktól szintén a védelemből, Borowieczki.

Úgy fest a jégkorong hazájából egy darab csapat se fog bejutni az NHL rájátszásába. A Senators lenne hozzá a legközelebb, de ők is nagyon messze vannak.

Tipp: Ovechkin gól @ 2.02