Kacsamesék az NHL-ből


Calgary Flames2.30  döntetlen3.85  Anaheim Ducks2.70
Tavaly konferencia győztes lett a Ducks Nyugaton, majd konferenciadöntőt is játszottak a Chicago ellen, de nem sikerült bejutni a Stanleyért folyó döntőbe. Idén pedig „alulról szagolják az ibolyát”, ugyanis jelenleg a divíziójuk és egyben a konferenciájuk legutolsó helyén tartózkodnak.

Kicsit nagy lett a kontraszt a két év között. Hogy mi változott? Elképesztően kevés gólt ütnek. Tavaly Perry-nek és Getzlafnak ment a játék és szórták a gólokat, ebben a szezonban viszont messze a legkevesebb gólt ütötték (az utolsó előtti tízzel többet szerzett). Pedig az átlag kapura lövés számuk nem tartozik a rosszabbak közé.

Kapusposzton se a legerősebbek és az se segíti a kapuőrzők dolgát, hogy sok lövést enged a védelem. Egy olyan csapat megengedheti magának, akiknél Price vagy Holtby véd, de Anaheim Gibsonnal és Andersennel aligha.

A hazaiak két győzelem után fogadják a Kacsákat és az utóbbi tizenegy meccsükből kilencet megnyertek; ebben volt egy hét meccses győzelmi sorozat. Tavaly a rájátszásban egyébként pont az Anaheim ejtette ki őket 4-1-es összesítéssel. A jelenlegi formát nézve meglepetést okoznának a vendégek, ha győzelemmel távoznának.

A Calgary kellemetlen ellenfél, igazi kanadai jégkorongot játszanak, tele ütközésekkel. Viszont rengeteg gólt kapnak. Átlagban 3,29-et meccsenként, ami a legtöbb a bajnokságban. Talán még az Anaheim is betalál majd találni nekik.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.56


Toronto Maple Leafs2.75  döntetlen3.85  NY Islanders2.28
Két napja játszottak egymás ellen, csak akkor a Nagy Almában léptek jégre a szereplők. Mindenki úgy volt vele, hogy a konferencia ötödik helyén álló hazaiak megverik majd a gyengécske Torontót, akik utolsó előttiek. Nos, nem így történt, hanem épp ellenkezőleg: 3-1-re nyertek idegenben Babcock fiai Kadri, Bozak és van Riemsdyk góljaival.

Bernier ihletett formában védett New Yorkban, 96% fölötti mutatója volt. Bár csak 26 kapura lövés érkezett az Islanderstől, ami valljuk be nem sok a Toronto 38-ával szemben.

A New Yorkiak egyébként sincsenek jó formában, hiszen az utolsó öt találkozójukból négyet elbuktak. Köztük egy Arizona és Toronto elleni vereséggel, aminek nem kellett volna előfordulnia. Na, de itt a lehetőség a visszavágásra. Az Islanders fejlődött tavalyhoz képest bár John Tavares formája visszaesett. Az előző idényben a ponttáblázat elején volt, most egy kicsit lecsúszott a maga a 25 pontjával. Még Okposo is megelőzi a csapatban (26).

A hazaiak oldalán Komarov és van Riemsdyk maradt a gól felelős, miután Kessel a nyáron lelépett Pittsburghbe. Meglepetés számba tartozna, ha a Maple Leafs kétszer is letudná győzni egymásután az Islanderst, márpedig most ők élvezik majd a hazai pálya előnyét.

Tipp: Tavares gól @ 2.50

Eredő odds: 3.90