Jön a hajrá!


Detroit Red Wings2.20  döntetlen3.70  New York Rangers2.95
Rangadót rendeznek Keleten, ugyanis a második látogat az ötödik helyezett Detroithoz, de elég sűrű a mezőny az elején, öt csapat is három ponton belül van egymástól.

Nem lesz könnyű dolga tehát a Red Wings-nek főleg, hogy egy jó formában lévő New Yorki gárda érkezik hozzájuk. A hazaiak elég hullámzó teljesítményt nyújtanak mostanában: utolsó tíz mérkőzésüknek csak a felét nyerték meg, a másik felét pedig értelemszerűen elvesztették. A Nashville-t, Nyugat első helyezettjét, viszont két vállra fektették idegenben alig pár napja.

Két mérkőzést játszottak egymásellen az idei szezon során, 1-1 arányban megosztva a győzelmeket és mind a kétszer egy gól döntött.

A detroiti védőknek különös figyelmet kell fordítania Rick Nash-re, aki már 38 gólnál jár és emellé összegyűjtött még 21 gólpasszt is. Ám a Parkőröknek van egy sérültjük, aki elég fontos ékköve ennek a csapatnak: Henrik Lundqvist az első számú kapusuk ugyanis nem tud pályára lépni.

A Nagy Almából érkező csapat utolsó tizenegy találkozójából kilencet behúzott és ezzel felkerült Kelet második helyére. Bár a tavalyi elődöntőben felülmúlt Montreal még előttük van, nem elérhetetlen a Konferencia győzelem, főleg ha még tudják tartani ezt a formát.

Tipp: Gólok 5,5 alatt @ 1.73


Colorado Avalanche3.05  döntetlen3.85  Pittsburgh Penguins2.10
A két csapat már találkozott egymással idén, méghozzá kétszer is. Mindegyik alkalommal a Pingvinek szerezték meg a két pontot, de a Colorado is mindig vitt egyet, hiszen egyszer hosszabbításban egyszer pedig szétlövésben kaptak ki.

Szoros mérkőzés lehet belőle most is. A Pittsburgh oldalán három sérült van: Maatta, Dupuis és Ehrhoff, utóbbi talán pályára tud lépni. Ez a három játékos nem a sztárok közé tartozik, de nagyon fontos kiegészítő emberek. A hazaiak oldalán brutális sérüléshullám megy végbe; hat játékosuk sérült jelenleg.

Ráadásul a vendégek jó formában érkeznek. Négy meccset nyertek zsinórban. Malkin és Crosby az orosz-kanadai sztárduó hozza a pontokat a csapatnak, ketten együtt 128 pontot termeltek már. Míg a másik oldalon a vénmotoros Jerome Iginla 42 ponttal van a csapata élén.

Nem a hazaiaknak áll a zászló a mérkőzésen, de ez az NHL és bármi megtörténhet.

Tipp: Pittsburgh 2,5 gól felett @ 1.66

Eredő odds: 2.87